Genel

Sayaç kontrolünde yazılı müracaat şartı kaldırıldı

Elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayenesi için yazılı başvuru şartında değişikliğe gidildi.

Sayaç kontrolünde yazılı müracaat şartı kaldırıldı
10-06-2017 14:14

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri̇ Muayene Yönetmeli̇ği̇nde DeÄŸi̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k, Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Ä°thalat ve Ä°hracatında Uygulanacak Ä°ÅŸlemlere Dair Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Buna göre, ölçü ve ölçü aletlerinin doÄŸru çalışıp çalışmadığının tespit edilmesi için yazılı müracaat ÅŸartı kaldırıldı.

Elektrik, su ve gaz sayaçlarının doÄŸru çalışmadığı veya çalışmasından ÅŸüphe edildiÄŸi hallerde, yapılacak baÅŸvuru üzerine sayaçlar yerlerinden söktürülerek Ölçüler ve Ayar TeÅŸkilatı tarafından, ayar istasyonunda ÅŸikayet muayenesine tabi tutulacak.

Periyodik muayeneler için baÄŸlı bulunulan Ölçüler ve Ayar TeÅŸkilatı ile Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına baÅŸvurulacak. BaÅŸvuruda ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası, kapasite bilgilerinin bulunması gerekecek.

Söz konusu yönetmelikler kapsamındaki çeÅŸitli iÅŸlemlerin de elektronik ortamda yapılmasının önü açıldı.

Muhabir: Göksel Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER