Politika

Savunma Sanayii İcra Komitesi: Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir

Savunma Sanayii İcra Komitesi: Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir

Savunma Sanayii İcra Komitesi: Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir
11-08-2020 21:21

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Ä°cra Komitesi, Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir ÅŸekilde yoluna devam edeceÄŸini bildirdi.

Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı tarafından, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen Savunma Sanayii Ä°cra Komitesi Toplantısına iliÅŸkin açıklama yapıldı.

Savunma sanayisindeki geliÅŸmelerin ele alındığı toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik elektronik harp, siber güvenlik, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara iliÅŸkin çeÅŸitli projelerin karara baÄŸlandığı belirtildi.

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve güvenlik birimlerimizin son dönemde sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde büyük bir baÅŸarıyla sürdürdüÄŸü harekatlarda kullandığı pek çok sistemin Türk savunma sanayiinin tasarladığı, geliÅŸtirdiÄŸi ve ürettiÄŸi ürünler olduÄŸu gündeme getirilerek, yerli ve milli savunma sanayiinin önemi ve deÄŸeri bir kez daha vurgulanmıştır.

Kovid-19 kaynaklı salgın sürecinde savunma sanayimizin kritik projelerde herhangi bir aksamaya izin vermeden çalıştığı, yerli ve milli teknoloji alanında önemli baÅŸarılara imza attığı belirtilen toplantıda, salgın sonrası dönemde de çalışmaların büyüyen bir kararlılıkla devam edeceÄŸi, sektörler arası tecrübe paylaşımına ve ihracata özel bir önem verileceÄŸi dile getirilmiÅŸtir. Türkiye tam bağımsız savunma sanayi yolunda kararlı bir ÅŸekilde yoluna devam edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER