Çevre-Hayat

Savaşın izlerini 40 şarapnel parçasıyla taşıyor

Ülkesindeki iç savaşta yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde 40 ayrı şarapnel parçası bulunan Suriyeli genç, ameliyat olmayı bekliyor. - Anadolu Ajansı

Savaşın izlerini 40 şarapnel parçasıyla taşıyor
19-10-2016 14:33

HATAY - Salim Taş

Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerinin attığı füze nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerine 40 ayrı şarapnel parçası saplanan 18 yaşındaki Harun Halilo, sığındığı Türkiye'de şifa arıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılan Halilo, ağabeyinin hayatını kaybettiği bir saldırı sırasında vücuduna isabet eden 40 adet şarapnel parçasına rağmen yaşama tutundu.

Vücudunun kol, bacak ve diğer yerlerine isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle zor dönemler yaşayan Halilo, sığındığı Türkiye'de ameliyatı için uzanacak yardım eli bekliyor.

Esed güçlerine karşı Lazkiye kırsalında bulunan Cebel Akrad'daki çatışmada atılan füzeyle yaralandığını belirten Halilo, 7 ay önce geldikleri Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir evde kaldıklarını söyledi.

Halilo, anlatarak "Vücudumdaki şarapnel parçaları yüzünden çok fazla hareket edemiyorum, yürüyemiyorum. Ayakta durunca çabuk yoruluyorum. Ameliyat olabilmem için yardım bekliyorum. Göç İdaresine de tedavim için gerekli prosedürleri aşabilmek için gerekli başvuruları yaptım." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER