Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan 15 Temmuz mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz'un, Türkiye için olduğu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, mağdur milletler için ilham kaynağı, zulme başkaldırının, direnişin ve zaferin timsali olduğunu bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan 15 Temmuz mesajı
15-07-2018 19:42

ANKARA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz'un, Türkiye için olduÄŸu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, maÄŸdur milletler için ilham kaynağı, zulme baÅŸkaldırının, direniÅŸin ve zaferin timsali olduÄŸunu bildirdi.

Bakan Varank, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 Cuma akÅŸamı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan ve 40 yılı aÅŸkın süre boyunca sinsi virüs gibi ordu içinde yuvalanan Fetullahçı teröristlerin kanlı bir darbe giriÅŸiminde bulunduklarını anımsatan Varank, "Sayın CumhurbaÅŸkanımızın cesur ve dirayetli duruÅŸu, milletini sokaÄŸa çağırması, aziz milletimizin de bu çaÄŸrıya anında cevap vererek sokaklara akın etmesi, mermilere, zırhlı araçlara, tanklara, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara gövdesini siper etmesi sayesinde alçak darbe giriÅŸimi durduruldu." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un, aziz milletin uzun ve kutlu yolculuÄŸunda en önemli zafer sayfalarından biri olarak ÅŸanlı Türk tarihindeki yerini aldığını belirten Varank, 15 Temmuz'un, Türkiye'nin 21. yüzyıldaki ÅŸahlanışının adı olduÄŸunun altını çizdi.

Varank, 15 Temmuz'un, tarihi ÅŸan ve ÅŸerefle yazılan millet için yeni bir iftihar vesikası olduÄŸuna dikkati çekerek, Türkiye için olduÄŸu kadar, yeryüzündeki tüm mazlum, maÄŸdur milletler için ilham kaynağı, zulme baÅŸkaldırının, direniÅŸin ve zaferin timsali olduÄŸunu kaydetti.

"Ne 15 Temmuz'daki alçak terör saldırısının ne de o gece elde ettiÄŸimiz muhteÅŸem zaferin unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceÄŸiz." ifadelerini kullanan Varank, milli iradeye, seçilen CumhurbaÅŸkanına ve Meclis'e, nereden gelirse, kimden gelirse gelsin, hiçbir saldırının karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

Türkiye'de darbeler döneminin 15 Temmuz'la kapandığını vurgulayan Varank, demokrasinin sarsılmaz bir güç kazandığını belirtti.

"Mücadelemiz devam edecek"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın liderliÄŸinde yeniden inÅŸa edilen devlet sistemiyle milli iradenin güç kazandığını, demokrasinin saÄŸlam ve saÄŸlıklı bir yapıya kavuÅŸtuÄŸunu ifade eden Varank, ÅŸunları kaydetti:

"Buradan geriye dönüÅŸe en baÅŸta aziz milletimiz göz yummayacaktır. Åžunu özellikle vurgulamak isterim ki 15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸimine kalkışan alçak Fetullahçı teröristlere ve FETÖ terör örgütüne hukuk içinde hesap sorulmaktadır ve sorulacaktır. CumhurbaÅŸkanımızın ifadesiyle FETÖ'nün inine girilmiÅŸtir. Fetullah Gülen ve suç ortakları, hangi ülkeye kaçmış olurlarsa olsunlar, nerede saklanırlarsa saklansınlar, er ya da geç yaptıklarının hesabını verecek, cezasını çekeceklerdir. Åžehitlerimizin aileleri müsterih olsunlar, gazilerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın önderliÄŸinde, FETÖ baÅŸta olmak üzere tüm terör örgütleriyle son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek. 2. sene-i devriyesi vesilesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Åžehitler Günü'nün kutlu, mübarek olmasını diliyorum. BaÅŸta, ÅŸehadetiyle iftihar ettiÄŸimiz, ailemizin gözbebeÄŸi Prof. Dr. Ä°lhan Varank olmak üzere tüm ÅŸehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman gazilerimize bir kez daha ÅŸükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'u unutmayacak, unutturmayacağız. Bu vesileyle aziz ve kahraman milletimizi tekrar saygıyla selamlıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER