Teknoloji

Samsung, katlanabilir ekranlı esnek akıllı telefonlar hazırlıyor

Edge ekranı ile akıllı telefonlarda yeni bir akımın öncüsü olan Samsung, yakında katlanılabilir ekranlı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gelişen ekran teknolojisi her geçen gün farklı...

Samsung, katlanabilir ekranlı esnek akıllı telefonlar hazırlıyor
15-05-2016 06:08

Edge ekranı ile akıllı telefonlarda yeni bir akımın öncüsü olan Samsung, yakında katlanılabilir ekranlı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

project-valley-840x560

Gelişen ekran teknolojisi her geçen gün farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve hatta televizyonlar. Fakat günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlarda kullanılan teknolojiler her zaman en ilgi çekici olmayı başarıyor. Kavisli ekranlar öncelikle televizyonlarda daha sonra Samsung ve LG'nin ürettiği akıllı telefonlarda kendini gösterdi.

İLK ÜRETİLENLER BAŞARISIZ OLSA DA...

İlk üretilen modellerde istenilen başarıya ulaşılamasa da geliştirmeleri devam ettiren firmalardan Samsung Edge modelleri LG ise Flex serisi ile üretime devam etti. Fonksiyonellikten çok özellikle tasarım konusunda katkı sağlayan esnek ekranların yaygınlaşmasını beklerken bir yandan yeni ekran teknolojileri hayatımıza girmeye devam ediyor. Hologrofik ekranlar, üç boyutlu ekran teknolojileri, mobil telefonlarda 4K çözünürlüğe sahip çok daha keskin ve net görüntü sunan ekranlar derken hergün hayatımıza yeni bir ekran teknolojisi giriyor.

Son günlerde sıkça gündeme gelen esnek ekranlara sahip henüz bir akıllı telefon üretilmemesine rağmen Samsung daha şimdiden katlanılabilir ekrana sahip akıllı telefon prototipleri üzerinde çalışmaya başladı. Belki bir adım sonrasında ekran görüntüsünü projeksiyon misali dışarıya yansıtabilecek akıllı telefonları göreceğiz.

Esnek ekranlı cihazların en büyük sorunu dahili donanım bileşenlerinin bükülebilir yapıda olmaması. Batarya anakart çipi gibi yapılar bükülebilir, esnek yapıda değiller. Bu teknolojinin kullanılmasına yardımcı olabilecek yapı ise katlanılabilir tasarım. Bir düşünün, standart hali ile 4 inç büyüklüğünde olan akıllı telefon 2 katmandan oluşuyor ve açıldığında 8 inç boyutuna ulaşıyor. Akıllı telefonunuz phablet yada tablet olarak kullanılabilir hale geliyor. Mevcut gelişmeler göz önüne alındığında 2017 yılı sonlarında bu teknolojiye sahip akıllı telefonları görmemiz sürpriz olmayacak gibi görünüyor.


SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER