Teknoloji

Samsung Galaxy S8 Edge konsept tasarım söylentileri...

Samsung'un bir sonraki amiral gemisi modeli olması muhtemel S8 Edge için konsept tasarımlar yapılmaya başladı.

Samsung Galaxy S8 Edge konsept tasarım söylentileri...
12-05-2016 06:22

Samsung yeni amiral gemileri Galaxy S7 ve S7 Edge'yi tanıtalı daha birkaç ay olmasına rağmen gelecek S serisi amiral gemisi modelleri için söylentiler çıkmaya başladı.

samsung3

Samsung hayranları ve tasarımcılar da daha şimdiden yeni model tasarımı ile ilgili çalışmalara başladı. Gelecek yıl tanıtılması muhtemel olan Galaxy S8 Edge ile ilgili konsept tasarımlar göz dolduruyor. Tamamen metal kasa ve neredeyse sıfır çerçeveli ekran, şıklığıyla dikkat çekiyor.
Yeni hızlı kablosuz şarjı ve arka yüzünde kamera üzerinde bulunan projeksiyonu ile gelecek hakkında bilgiler vermeye başlayan tasarımın tamamen hayal ürünü olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Samsung'un daha önce Galaxy S Beam ismi ile dahili projeksiyona sahip bir telefon ürettiğini ve beklenen ilgiyi başarıyı yakalayamadığını düşünerek tekrar böyle bir maceraya atılıp atılmayacağını bekleyip göreceğiz.

Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy S7 Edge, Snapdragon 820 ve Exynos 8890 işlemciye sahip iki farklı versiyonla piyasaya sürülmüştü. 4GB RAM ve 2560×1440 pixel çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekranı ile dikkat çeken akıllı telefon su geçirmez yapıya sahip.  Samsung Galaxy S8'in konsept tasarımında göze çarpan cam tasarım metal hatlarla tamamlanmış. Cihazın arka yüzü tamamen metalden oluşuyor.

GELECEK DÖNEMDE...

Holografik ekran teknolojileri, bükülebilir ekranların üretilmeye başlaması gibi faktörler de muhtemelen ilerleyen dönemde ortaya çıkacak tasarımlarda da etkisini gösterecektir. Tüketicilerin donanımsal özelliklerin yanında tasarım konusundaki yenilik arayışları yeni tasarımlarda ve hatta geliştirilen yeni cihazlarda öncelikli olacaktır.
Henüz iPhone 6 tanıtılmadan önce çıkan konsept tasarımda lazer klavye, dahili projeksiyon gibi özelliklere sahip olan cihaz gösterilmiş oldukça ilgi çekmişti.
Fakat tüketiciler her ne kadar yenilik ve üst teknoloji cihazlar bekliyor da olsa üretici firmalar konuya ticari olarak bakıyor. Özellikle akıllı telefon pazarında ar-ge çalışmaları yapılırken 5 yıllık planlamalar hazırlanıyor ve muhtemel modeller tasarlanıyor. Dolayısıyla Samsung'un da bu konsept tasarımdaki cihazı üretecek teknolojiye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.


Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER