Teknoloji

Samsung Galaxy S7'nin micro USB yuvası kısa devreyi önlüyor!

Samsung Galaxy S7'nin microUSB yuvası kısa devreyi önlüyor. Şirket, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'de microUSB yuvasında kısa devreyi önlüyor.

Samsung Galaxy S7'nin micro USB yuvası kısa devreyi önlüyor!
07-03-2016 03:32

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in microUSB yuvası kısa devreyi önlüyor. Şirket, bu arabirimde özel bir sensör yardımıyla sıvı teması olduğu anda kısa devreyi önlüyor.

Güney Kore merkezli dev üretici Samsung, 21 Şubat'taki özel Unpacked etkinliğiyle birlikte bu yılki amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerini sahneye çıkarmıştı.
MWC 2016 kapsamında gerçekleştirilen tanıtımla birlikte yeni nesil akıllı telefonların tüm detayları paylaşılmıştı. Ancak, her iki modelde de sunulan bazı özel detaylar daha sonradan açığa çıkıyor.
Son olarak, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in micro USB şarj arabiriminin kısa devre korumalı olarak tasarlandığı da ortaya çıktı.

SIVI TEMASINA KARŞI TEDBİR...

IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in alt bölümünde yer alan microUSB arabirimi, sıvı teması sonrasında kendini korumaya alarak, telefona herhangi bir şekilde zarar gelmesini engelliyor.
Samsung, microUSB arabiriminde özel bir sensör kullanarak, sıvı temasında kısa devreyi önlüyor.

MWC 2016'da gerçekleştirilen ön incelemeyi alttaki videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER