Teknoloji

Samsung diğer markalara işlemci satacak

Samsung, genellikle yüksek donanımlı cihazlarında kullandığı Exynos işlemci ailesini diğer markalara pazarlamaya başlıyor.

Samsung diğer markalara işlemci satacak
31-12-2015 08:08

Akıllı telefon sektöründe kullanıcılar birbirinin benzeri donanım seviyesinde cihazlar görmekten sıkılmış durumda.
Qualcomm ve MediaTek'in işlemci pazarındaki hakimiyetini kırmak isteyen Samsung, uzun zamandır genellikle kendi cihazlarında kullandığı Exynos çipsetlerini diğer markalara da pazarlayacak.

Samsung‘un Exynos işlemcileri düşük nanometre teknolojisinde üretildiği için üst düzey performans gösteriyorlar. Çinli akıllı telefon markası Meizu ile yaptığı işbirliği dışında başka bir firmaya işlemci pazarlamayan marka görünene göre bu felsefesini kırmaya yakın görünüyor.

Qualcomm Snapdragon 820'nin en büyük rakibi olarak görülen Exynos 8890'ın ilk defa Galaxy S7 ailesinde kullanılması bekleniyor. Üzerinde uzun zamandır çalışılan bu işlemciyi hiçbir markaya pazarlamayacak olan Samsung, Exynos 8870'in başka markalarda kullanılması için bir süredir görüşmeler yapıyor ve bu işlemciyi kullanacak olan ilk marka Meizu olacak.

Qualcomm ve Mediatek dışında Intel, Samsung, Huawei gibi markalar da işlemci üretiyor. Fakat dağıtım ağı sınırlı olduğu için bu işlemciler çok az markada ya da üreticinin kendi cihazlarında görülüyor. Samsung‘un bu rekabete katılması piyasadaki pahalı etikete sahip çipsetlerin satışına balta vurabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER