Genel

SALGINDA YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER - Salgın, telekom sektörünün ana iş kolunu genişletti

"Telekom, yakın gelecekte müşterisine sadece konuşma ve internet hizmeti sunan bir yapıdan çıkarak daha geniş kapsamlı hizmet veren bir sektöre dönüşecek"

SALGINDA YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER - Salgın, telekom sektörünün ana iş kolunu genişletti
28-01-2021 13:58

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, telekomun, yakın gelecekte müşterisine sadece konuşma ve internet hizmeti sunan bir yapıdan çıkarak daha geniş kapsamlı hizmet veren bir sektöre dönüşeceğini belirterek, "Eğitimden sağlığa, finanstan eğlenceye kadar pek çok sektörde başlayan değişim ve dönüşüm pandeminin etkisiyle daha da hızlandı. Tüm bu değişim ve dönüşümün odağında da telekom sektörü bulunuyor." dedi.

Ergenekon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgının etkisinde geçen 2020'de, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada telekomun, ne kadar hayati bir sektör olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

İnsanların işlerini sürdürebilmek, eğitimlerine devam edebilmek, ihtiyaçlarını satın alabilmek ve eğlenmek için mevcut internet altyapılarından faydalandığını anımsatan Ergenekon, şunları kaydetti:

"Sektör olarak milletimizin yanında olduğumuz bu dönemde iyi bir sınav verdik. Pandemi sürecinde bir yandan da yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Burada önemli olan bu tür olağan dışı dönemlere öncesinden hazırlıklı olabilmek. Turkcell, bu tür durumları göz önüne alarak altyapısını çok önce hazır hale getirmişti. Turkcell olarak ülkemize mobilde 1.4 Gbps, sabit şebekede ise 10 Gbps hızları destekleyen dünyanın en iyi internet altyapılarından birini kazandırmanın haklı gururu içerisindeyiz.

Bu altyapı sayesinde pandemi döneminde müşterilerimize hızlı ve kaliteli hizmet sunarak onlara değişen ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler sunduk."

- "Yapay zeka, nesnelerin interneti, 5G gibi teknolojiler yakın dönemde daha da yaygınlaşacak"

Alper Ergenekon, uzun zamandır konuşulan, kurumsal ve bireysel müşteriler için bir tercih gibi gözüken dijital dönüşümün, salgın süreci ile birlikte zaruret haline dönüştüğünü ifade etti.

Halen devam eden pandemi sürecinin, gelecekte gündelik hayata girmesi beklenen pek çok teknolojik yeniliği 5-10 yıl öne çektiğine işaret eden Ergenekon, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eğitimden sağlığa, finanstan eğlenceye kadar pek çok sektörde başlayan değişim ve dönüşüm pandeminin etkisiyle daha da hızlandı. Tüm bu değişim ve dönüşümün odağında da telekom sektörü bulunuyor.

Bugün Turkcell'de aktif olarak kullandığımız yapay zeka, nesnelerin interneti, 5G gibi teknolojiler yakın dönemde daha da yaygınlaşacak.

Telekom sektörü yakın gelecekte müşterisine sadece konuşma ve internet hizmeti sunan bir yapıdan çıkarak daha geniş kapsamlı hizmet veren bir sektöre dönüşecek. Turkcell olarak bu noktada yalnızca Türkiye'de değil, küresel ölçekte de sektörümüze örnek oluşturan bir konumundayız."

Ergenekon, Turkcell'in bugün dijital servislerden techfin çözümlerine kadar pek çok farklı alanda müşterilerinin hayatına dokunduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Ergenekon, salgın sürecinde daha da önem kazanan uzaktan çalışma, uzaktan eğitim, online alışveriş, online eğlence ve teletıp alanlarına yönelik yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER