Genel

Salgında arı ürünlerine olan talep katlandı

"Salgın sürecinde Türkiye'de propolis başta olmak üzere arı sütü, ham bal, arı ekmeği gibi katma değerli arı ürünlerine 4 kat talep artışı oldu"

Salgında arı ürünlerine olan talep katlandı
15-01-2021 14:15

BEE'O Propolis Genel Müdürü ve Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, salgın sürecinde Türkiye'de propolis başta olmak üzere arı sütü, ham bal, arı ekmeği gibi katma değerli arı ürünlerine 4 kat talep artışı olduğunu belirterek, "Propolis, doğal ve güçlü bir antioksidan olduğu için antiviral etkileri de var. Propolisin koronavirüse karşı etkisine ilişkin çalışmaların sonucu hep olumlu olunca, dünyada propolise karşı talep oluştu." dedi.

Samancı, arı ürünlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, salgın nedeniyle takviye edici gıdalara ve propolise yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Salgın sürecinde talebin karşılanması için iki vardiya çalışmaya başladıklarını anlatan Samancı, 2020 yılına 110 çalışanla başladıklarını, bu sayının daha sonra 180 kişiye kadar çıktığını, üretim kapasitelerini de artırdıklarını söyledi.

Samancı, salgın sürecinde birçok firma işlerini azaltırken, kendilerinin normal süreçten daha yoğun çalıştıklarını aktararak, "Salgın sürecinde Türkiye'de propolis başta olmak üzere arı sütü, ham bal, arı ekmeği gibi katma değerli arı ürünlerine 4 kat talep artışı oldu.

Dünya pazarında da benzer bir tablo ortaya çıktı. Hem ülkemizdeki hem de ihracat talebini karşılamak için çalıştık, salgının ilk bir aylık sürecinde zorluk yaşadık ancak hızla adapte olduk ve talebi karşılıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER