Dünya

Sahnede saldırıya uğrayan belediye başkanı hayatını kaybetti

Polonya'da Gdansk şehrinin Belediye Başkanı Pawel Adamowicz bir yardım etkinliği için sahnede bulunduğu sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Adamowicz'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Sahnede saldırıya uğrayan belediye başkanı hayatını kaybetti
14-01-2019 21:02

Her yıl ülke çapında düzenlenen Büyük Kutsal Yardım Orkestrası (Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy) yardım hareketinin etkinliğine katılan Gdansk şehrinin Belediye Başkanı Pawel Adamowicz sahnede bulunduğu sırada bıçaklandı. Yaklaşık 5 saatten fazla ameliyatta kalan ve 31 ünite kan verilen Adamowicz'in yaşam mücadelesini kaybettiği açıklandı. Saldırgan Stefan W., haksız yere 5 yıl hapis yattığı için Adamowicz'e saldırdığını açıklamıştı.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Stefan W.'nin polisteki sorgusunun sürdüğü belirtildi. Failin tutarsız davranışları ve açıklamalarının akli dengesinin yerinde olup olmadığı hususunda kuşkulanan yetkililer, saldırganın psikiyatri uzmanlarınca da muayene edileceği bilgisini verdi. Saldırının ardından Polonya'da tüm gözler failin kim olduğuna çevrildi. Daha önce 4 kere çeşitli finans kuruluşlarını soyduğu belirlenen Stefan W.'nun çaldığı paraları yurt dışı gezilerinde, gazino ve restoranlarda harcadığı öğrenildi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER