Sağlık

Sağlık Bakanlığından 'virüs alarmı' açıklaması

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olağan dışı bir artış gözlemlenmemektedir." denildi.

Sağlık Bakanlığından 'virüs alarmı' açıklaması
05-01-2018 19:04

ANKARA (AA) - SaÄŸlık Bakanlığından medyada "virüs alarmı" baÅŸlığıyla yer alan habere iliÅŸkin yapılan açıklamada, gribin seyrinin her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da Bakanlıkça yakından takip edildiÄŸi, tüm yıl boyunca hangi grip virüslerinin etkili olduÄŸunun belirlendiÄŸi vurgulandı.

Türkiye'nin de içinde bulunduÄŸu kuzey yarım kürede gribin her yıl sonbahar aylarında baÅŸlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam ettiÄŸi iÅŸaret edilerek "Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiÅŸ yıllar ile kıyaslandığında daha düÅŸük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olaÄŸan dışı bir artış gözlemlenmemektedir." açıklaması yapıldı.

Hastalıktan korunmak için kiÅŸisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, ellerin temiz tutulması, hasta kiÅŸilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması gerektiÄŸi vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Hasta kiÅŸilerin, kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve evde istirahat etmeleri, hem hastalığın iyileÅŸmesini hızlandırmak hem de hastalığın bulaÅŸmasının önüne geçmek için önemlidir. Bu nedenle grip olan kiÅŸilerin istirahat etmesi gerekmektedir. Hekim önerisi olmadıkça geliÅŸigüzel ilaç kullanılmamalıdır."

Muhabir: Duygu Yener

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER