Sağlık

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayından 'kan bağışı' kampanyası

Sağlık Bakanlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası gerçekleştirecek.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayından 'kan bağışı' kampanyası
14-07-2017 18:21

ANKARA (AA) - SaÄŸlık Bakanlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Türk Kızılayı iÅŸbirliÄŸi ile kan bağışı kampanyası baÅŸlattı.

SaÄŸlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iÅŸbirliÄŸiyle kan bağışı kampanyası gerçekleÅŸtirilecek.

SaÄŸlık Bakanlığı'nın 'Vatanseverlik Senin Kanında Var' sloganıyla katıldığı kampanyanın koordinasyonu 81 ildeki Ä°l SaÄŸlık Müdürlükleri, Halk SaÄŸlığı Müdürlükleri, Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreterlikleri ve Türk Kızılayı tarafından saÄŸlanacak.

Halkın kan bağışı konusundaki farkındalığının arttırılması amacıyla hazırlanan etkinlikte, SaÄŸlık Bakanlığına baÄŸlı SaÄŸlıklı YaÅŸam Araçları ve Kızılay Kan Bağış Araçları da vatandaÅŸların hizmetinde olacak.

Türkiye'nin dört bir yanında, saÄŸlık çalışanlarının da katılımıyla düzenlenecek etkinliklerde yer alacak SaÄŸlıklı YaÅŸam Araçları, tüm donanımları ile saÄŸlıklı yaÅŸam konularında halkın bilgilendirilmesi amacıyla kullanılacak.

Etkinlikler süresince Türk Kızılayı 200 noktada kan bağışı kabul iÅŸlemlerini sürdürecek. Kan bağışı kampanyasının anma etkinlikleri süresince devam etmesi bekleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma nöbetlerine katılan vatandaÅŸların kan bağışına destek vermesi için gerekli medya ve sosyal medya çalışmaları SaÄŸlık Bakanlığı SaÄŸlığın GeliÅŸtirilmesi Genel MüdürlüÄŸü ile Türk Kızılayı tarafından yürütülecek. Etkinlik boyunca fotoÄŸraf ve videolar SaÄŸlık Bakanlığının facebook, twitter ve instagram gibi resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

Muhabir: Duygu Yener

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER