Dünya

Sadr Hareketi lideri, bazılarının Şii gruplar arasında savaş çıkarmak istediğini söyledi

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, bazılarının ülkenin güneyinde Şii gruplar arasında savaş çıkarmak istediğini belirtti.

Sadr Hareketi lideri, bazılarının Şii gruplar arasında savaş çıkarmak istediğini söyledi
10-02-2022 20:05
BaÄŸdat

Sadr, dün Meysan vilayetinde Sadr Hareketi mensubu bir genç ile eşinin kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Meysan’da Sadr Hareketi ile Asayib Ehlilhak Hareketi arasındaki “fitneyi” yatıştırmak için uzlaşı komitesi kurduÄŸunu ifade eden Sadr, “Bazıları Åžii-Åžii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor.” dedi.

Sadr, Meysan’daki Asayib Ehlilhak Hareketi sorumlusuna da çaÄŸrı yaparak, kurduÄŸu komiteyle dayanışma içerisinde olmasını istedi.

Öte yandan Åžii milis güç Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sadr’ın komitesiyle iÅŸ birliÄŸi yapması için kendisinin de hareketin önde gelenlerinden oluÅŸan bir komite kurduÄŸunu duyurdu.

Meysan’da geçtiÄŸimiz hafta İçiÅŸleri Bakanlığı’nda subay olarak görev yapan Husam Ä°leyyavi kimliÄŸi belirsiz silahlı kiÅŸilerce kent ortasında öldürülmüştü. Ä°leyyavi’nin iki kardeÅŸi de geçtiÄŸimiz yıl silahlı kiÅŸilerce öldürülmüştü. Ä°leyyavi kardeÅŸlerin Sadr’a baÄŸlı Seraya es-Selam milis gücü mensubu tarafından öldürüldüğü öne sürülüyor.

Meysan’da son dönemde yaÅŸanan olayların “iki Åžii milis güç arasındaki siyasi anlaÅŸmazlığın sokaÄŸa yansıması” olarak yorumlanıyor.

Mukteda es-Sadr, Irak’ta 10 Ekim’de yapılan genel seçimlerde 329 sandalyeli meclise 73 vekil göndererek seçimin galibi olmuÅŸtu.

Sadr, seçimde yenilgiye uÄŸrayan Ä°ran’a yakın Åžii milis güçlere kurmak istediÄŸi hükümette yer vermek istemiyor. Sadr’a karşı duran bu güçler ise hükümette yer almak istiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER