Yerel haber-Åžirket Haber

Sabancı Holding Üst Yöneticisi Cenk Alper, sürdürülebilirlik hedeflerini değerlendirdi

"60 bin çalışanımız, topluluk vaadimizi yürekten sahiplendiler ve yeni fikirlerle, yeni projelerle bu işe canı gönülden katkıda bulunmaya çalışıyorlar"

Sabancı Holding Üst Yöneticisi Cenk Alper, sürdürülebilirlik hedeflerini değerlendirdi
05-03-2021 15:43

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, topluluğun sürdürülebilirlik konusunda açıkladığı vaatlerinin holding içinde geniş bir karşılık bulduğunu belirterek, "60 bin çalışanımız, topluluk vaadimizi yürekten sahiplendiler ve yeni fikirlerle, yeni projelerle bu işe canı gönülden katkıda bulunmaya çalışıyorlar." dedi.

"Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Avrupa Yeşil Mutabakatı Söyleşileri" serisinin dördüncüsü "Sürdürülebilirlikte Yeni Trendler" temasıyla yapıldı.

Burada TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırım Ortamı Yuvarlak Masa Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'nun sorularını cevaplayan Alper, holdingin kamuoyuna açıkladığı sürdürülebilirlik hedeflerinin grup bünyesinde başlatılan büyük bir portfolyo stratejisinin parçası olduğunu söyledi.

Holding olarak tüm karar mekanizmalarının katılımıyla "Topluluk vaadini" yenilediklerini hatırlatan Alper, vaadin çerçevesini, "sürdürülebilir bir yaşam için öncü girişimlerle Türkiye'yle dünyayı birleştiririz" olarak belirlediklerini kaydetti.

Alper, ÅŸu bilgileri verdi:

"Topluluk vaadimiz içinde 3 tane önemli nokta var. Sürdürülebilir yaşamı tüm işlerimizle, vakfımızla ve üniversitemizle destekleyeceğiz. İkincisi bu işlerde öncü olacağız, öncü kuruluşlar yaratacağız.

Üçüncüsü de Türkiye ile dünya arasında bir köprü olacağız. Bunu gerçekleştirmek için de pek çok adım atıyoruz. Örnek; Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'ne üye olmamız. Dünya Ekonomik Forumu'ndaki (WEF) faaliyetlerimiz...

Bu stratejinin altında tüm topluluk şirketlerimize 5 tane ana stratejik yön verdik ki bunlardan 3 tanesi sürdürülebilirlikle direkt ilişki içerisinde. Birincisi bulunduğumuz coğrafyalarda sürdürülebilirlikte liderlik.

İkincisi dijital ve malzeme teknolojilerinde liderlik. Üçüncüsü de işin geleceğine uyum. Bu kapsamın altında tüm şirketlerimiz artık kendi iş planlarını yapıyorlar. Bizim için önemli olan noktalardan bir tanesi bu iş planlarını devam ettirirken işlerimizde de rekabetçi avantajımızı koruyabilmek."

- "Çalışanımız topluluk vaadimizi yürekten sahiplendiler"

Alper, topluluk olarak iklim krizinin çözümünde etkin rol oynamak, sıfır atık ve 2050'de 0 net karbon salınımı hedeflerini ortaya koyduklarını belirterek, insan ve topluma pozitif katkıda bulunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Dijitalleşme, inovasyon ve yönetişim yapılarıyla kendilerine hızlandırıcılar belirlediklerini aktaran Alper, yönetim kurulu liderliğinde yönetim yapısında dinamiklik kazandıran pek çok iyileştirme yaptıklarını kaydetti.

Dünyada yatırımcıların hisse alırken artık sadece finansal tablolara bakmadığını ifade eden Alper, MSCI rating ve diğer sürdürülebilirlik endekslerinin de yatırımcıların yakından takip ettiği göstergeler arasında bulunduğunu aktardı.

Alper, "60 bin çalışanımız topluluk vaadimizi yürekten sahiplendiler ve yeni fikirlerle, yeni projelerle bu işe canı gönülden katkıda bulunmaya çalışıyorlar. En güzel şeylerden bir tanesi 9 ay içerisinde MSCI rating değerleme kuruluşunda iki not yükseldik.

İşe başladığımızda B notuna sahiptik, ilk önce, yaklaşık 3-4 ay sonra BB, dün sabah itibarıyla da BBB noktasına geldik. Bu da aslında adımlarımızın ne kadar doğru yönde olduğunu kanıtlıyor ve tüm topluluk çalışanlarına büyük bir motivasyon sağlıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER