Kültür Sanat

Rüya festivalde izleyicilerle buluşacak

Ünlü yönetmen Derviş Zaim in 9. uzun metrajlı sinema filmi, 19 Eylül de 23. Uluslararası Adana Film Festivali ne katılacak. - Anadolu Ajansı

Rüya festivalde izleyicilerle buluşacak
07-09-2016 19:57

İSTANBUL

Yönetmenliğini ve senaristliğini Derviş Zaim in üstlendiği "Rüya" filmi, 19 Eylül de 23. Uluslararası Adana Film Festivali nde gösterilecek.

Soho House da düzenlenen basın toplantısında, filmin konusunu ve çekim sürecini anlatan Zaim, "Rüya"nın 9. uzun metrajlı filmi olduğunu söyledi.

Zaim, filmin konusunu İstanbul da geçen bir hikayeden aldığını belirterek, "Günümüzde geçen bir hikaye. Bir mimar kadın var. Film, bu kadının bir cami inşa etmesini konu ediniyor. Bundan sonra gelişen olaylar çerçevesinde sürükleyici ve seyircinin kendini kaptırdığı bir yapıyla, film devam ediyor." dedi.

Ünlü yönetmen, mimari ile ilgili sinema filmlerinin Türk sinemasında çok fazla yer almadığına dikkati çekerek, "Filmin bu anlamda bir boşluğu doldurmaya namzet olduğunu söyleyebilirim. Bizim çevreyle, kendimizle, dünyayla ve dünyayı algılamakla ilgili düşünmemizi, sinemamızı, sinemadaki izdüşümünü gösteren bir filmin eksikliği bağlamında bunu konuşuyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki filmlerinde, "sinema, gelenekten nasıl yararlanabilir" konusunu ele aldığına işaret eden Zaim, Rüya nın bu anlamda, devam niteliğinde olduğunu belirtti.

Zaim, "Ancak doğa üzerine yaptığım filmlerle de bir bağ var. Çünkü doğaya müdahale eden insanın, doğayla olan ilişkisini de bir başka bağlamda ele alıyor. Yani gelenekle ve doğayla ilgili yapmaya çalıştığım filmlerin birleştiği bir noktada bulunuyor." diye konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü nün katkılarıyla ve Sarten AŞ nin sponsorluğuyla gerçekleştirilen film, çeşitli festivallere katıldıktan sonra vizyona girecek.

Filmin fragmanı, toplantının ardından sosyal medya üzerinden izleyiciyle buluştu.

Muhabir: Hilal Uştuk

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER