Özel Haber

Rusya, MGİMO yıldönümünde Türk öğrencileri kutladı

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü MGİMO 75. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türk öğrencilerini kutladı

Rusya, MGİMO yıldönümünde Türk öğrencileri kutladı
15-10-2019 20:10

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, dünyanın en prestijli diplomasi okullarından bir olan Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü MGİMO 75. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türk öğrencilerini ve aynı okuldan daha önce mezun olan Türk vatandaşlarını kutladı.

Konuyla ilgili Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabında şu bilgi verildi: "Bugün Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü MGİMO 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Rus diplomatların çoğu için Alma Mater niteliğinde olan MGİMO’yu kutluyoruz. Bu vesileyle MGİMO’da eğitim almış Türk vatandaşlarını da ayrıca tebrik ederiz."

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TÜRK DIŞ POLİTİKASI…

Bu arada 2018 yılında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MGIMO Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsünde "Türk Dış Politikası"na ilişkin bir konuşma yapmıştı.

2011 yılında da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde, MGİMO’da üniversite öğrencilerine, Rusya-Türkiye ilişkileri, bölgesel ve uluslararası sorunlarla ilgili Ankara’nın yaklaşımlarını anlatmıştı. Daha sonra Erdoğan’a üniversitede fahri doktora ünvanı da verildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER