Özel Haber

Rusya’da her beş kişiden biri, gelirinde önemli bir düşüşün olduğunu söyledi

Koronavirüs salgını sonrası oluşan ekonomik sorunlarla birlikte, her beş Rusya vatandaşından birinin gelirinde önemli bir düşüşün olduğu, her on kişiden birinin de gelirini tamamen kaybettiği bildirildi

Rusya’da her beş kişiden biri, gelirinde önemli bir düşüşün olduğunu söyledi
08-07-2020 06:57

MOSKOVA - ÖZEL

Her beş Rusya vatandaşından biri, gelirinde önemli bir düşüşün olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili anket araştırmasını "Perspektiva" araştırma ve teknoloji merkezi ile birlikte "Rosgosstrah Jizn" siigorta şirketi yaptı.

Haziran ayında yapılan söz konusu araştırmada, her beş Rusya vatandaşından birinin koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana gelirinde önemli bir düşüşün olduğu ve her 10 vatandaştan birinin de gelirlerini tamamen kaybettiği ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarını yayınlayan Rus haber ajansı RBK'nın haberine göre, aylık ortalama geliri 15 bin ruble altında olan katılımcıların oranı yüzde 38,1'den yüzde 44,6'ya yükseldi.

Ankete göre, vatandaşların çoğu 5-15 bin ruble arasında gelirle yaşıyor. Bu arada bu gelir grubunun payı Şubat'ta yüzde 31,2 iken Haziran'da yüzde 36,5'e yükseldi.

Gelirleri ayda 15 ila 25 bin ruble olan vatandaşların bu dönemde yüzde 25,6'dan yüzde 28,2'ye yükseldiği de kaydedildi.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 8,1'i, 5 bin rubleden daha az ortalama gelirlerinin olduğunu kaydetti. Bu arada, Şubat ayına göre bu oran yüzde 1,2 daha yüksek.

Geliri 25-35 bin ruble olan vatandaşların oranı da yüzde 15,3'ten yüzde 13'e düştü.,

Ayrıca, 35-50 bin ruble geliri olanlar, yüzde 11,5'ten yüzde 8,5'e düştü ve 50-100 bin ruble geliri olanların oranı da yarı yarıya azalarak yüzde 7,6'dan yüzde 3,5'e düştü..

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER