Özel Haber

Rusya ve Kazakistan, "Evrohim" gübre tesisi inşaatı konusunda anlaşma imzaladı

Rusya ile Kazakistan arasında "Evrohim" gübre tesisi inşaatı konusunda imzalanan anlaşmaya göre, projenin 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor

Rusya ve Kazakistan, "Evrohim" gübre tesisi inşaatı konusunda anlaşma imzaladı
03-08-2020 07:26

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya ve Kazakistan, "Evrohim" gübre tesisi inşaatı konusunda bir anlaşma imzaladı.

Rusya ve Kazakistan, Kazakistan'da mineral gübre üretimi için "Evrohim" şirketine ait bir fabrikanın inşası için hükümetler arası bir anlaşma imzaladı. Projenin 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapıldı.

Açıklamaya göre, sözleşme Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Kazakistan Moskova Büyükelçisi Yermek Koşerbayev tarafından imzalandı.

Bakanlık, söz konusu projenin  yatırım hacminin yaklaşık 270 milyon dolara ulaştığını, 600 milyon dolar daha yatırım yapılacağını belirtti.

Bakan Manturov da yaptığı açıklamada, "İmzalanan anlaşma, stratejik bir yatırım projesinin uygulanmasında yeni bir sayfa açacak; kimya endüstrisinde mevcut en iyi teknolojileri kullanarak yılda en az 1 milyon ton mineral gübre ve endüstriyel ürün üretimi için mevcut üretimin genişletilmesine ve yeni bir tesisin inşasına başlayacak" dedi.

Bakana göre, ürünler Kazakistan iç pazarına ayrıca da Çin, Orta ve Güneydoğu Asya ülkeleri ve Orta Doğu'ya ihracat edilecek.

Rusya, Kazakistan, Belçika ve Litvanya'da bulunan ana üretim varlıklarına sahip uluslararası bir şirket olarak dikkat çeken Evrohim (EuroChem Group AG), Rusya'nın en büyük mineral gübre üreticisi de sayılıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER