Özel Haber

Rusya, Türkiye'ye metal ürünleri ihracatını geliştirmeyi planlıyor

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Yevtuhov, Türkiye'ye metal ürünleri ihracatının geliştirmesinin planlandığını söyledi

Rusya, Türkiye'ye metal ürünleri ihracatını geliştirmeyi planlıyor
22-08-2022 03:58

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya, Türkiye'ye metal ürünleri ihracatını geliştirmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtuhov tarafından yapıldı.

Resmi RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Yevtuhov,, "Rusya, metal ürünleri ihracatını Türkiye, İran, Çin, Hindistan'ın yanı sıra, Afrika ülkeleri ve Asya-Pasifik bölgesine geliştirmeyi planlıyor" dedi.

Yevtuhov, bunu  uygulamak için Rusya'nın limanların inşası ve demiryolu hatlarının genişletilmesi de dahil olmak üzere ulaşım altyapısının geliştirilmesine dikkat etmesi gerektiğini de kaydetti.

Ayrıca Bakan Yardımcısı Yevtuhov, Asya-Pasifik bölgesi ile lojistik koridorlar oluşturmak için Sahalin'de köprüler inşa etmeyi ve liman altyapısını geliştirmeyi teklif etti.

Bakan Yardımcısı Yevtuhov, ülkedeki metalurji endüstrisinin 2030 yılına kadar geliştirilmesine yönelik stratejinin şu anda koordinasyonun son aşamasında olduğunu hatırlatarak, “Şimdi belge iş derneklerine ve yetkililere gönderildi. Ayarlamadan sonra onaylanacak, bölümün planına göre bu Ekim ayında olacak" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER