Özel Haber

Rusya, Türkiye’nin Suriye ilişkileri normalleştirmeye hazır olunduğu sinyallerini memnuniyetle karşıladı

Rusya Dışişleri sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Suriye ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olunduğu sinyallerinin memnuniyetle karşılandığını açıkladı

Rusya, Türkiye’nin Suriye ilişkileri normalleştirmeye hazır olunduğu sinyallerini memnuniyetle karşıladı
12-07-2024 19:21

MOSKOVA - ÖZEL

Konuyla ilgili açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmî Temsilcisi Mariya Zaharova tarafından yapıldı. Düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova’nın açıklamasına göre, Moskova, Ankara ile Şam arasındaki ilişkileri normalleştirmeye hazır olunduğuna dair sinyalleri memnuniyetle karşılıyor ve pratik adımları bekliyor.

Rusya Dışişleri Sözcüsü, "Son zamanlarda buna hazırlık sinyalleri -Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi -, en üst düzey de dahil olmak üzere Türkiye'den, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan (Recep Tayyip Erdoğan) aktif olarak geliyor. Bu eğilimi memnuniyetle karşılıyoruz ve her iki tarafın da bu yönde pratik adımlar atacağına güveniyoruz" dedi.

Zaharova’ya göre Moskova, Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin kapsamlı Suriye düzenlemesinin teşvik edilmesi ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesi açısından son derece önemli olduğu gerçeğinden yola çıkıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi temsilcisi, "Bu nedenle ortaklarımızı temasları sürdürmeye teşvik etmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye ekledi.

Zaharova, “Aynı zamanda, bölgede barış ve istikrar için çabalayan Astana formatındaki ülkeler de dahil olmak üzere diğer ülkelerin de arabuluculuk çabalarında önemli bir rol oynayabileceğini de göz ardı etmiyoruz" diye özetledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER