Özel Haber

Rusya'nın ‘Sanatoriy İstoçnik’ sağlık tesisleri Türk turistleri bekliyor

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde Azerbaycan asıllı iş insanı Asabil Gasımov tarafından kurulan "Sanatoriy İstoçnik" sağlık tesisleri Türk turistleri bekliyor

Rusya'nın ‘Sanatoriy İstoçnik’ sağlık tesisleri Türk turistleri bekliyor
10-07-2024 20:01

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde Azerbaycan asıllı iş insanı Asabil Gasımov'a ait "Sanatoriy İstoçnik" isimli modern sağlık tesisleri, Türk turistleri bekliyor.

Yeni açılan sağlık tesisinde, misafirler odalarını yedi kategoriden seçebilecekler. Sanatoryum, kardiyovasküler ve solunum sistemlerinden kas-iskelet sistemine kadar çok çeşitli kronik hastalıkların tedavisine imkan sağlanacak. Tesiste ayrıca ürolojik ve jinekolojik hastalıklardan muzdarip olanlara da yardımcı olunacak.

Şirkete ait 3 modern tesis, birbirine yakın Kislovodsk, Essentuki ve Jeleznovodsk kentlerinde faaliyet gösteriyor.

Her 3 kente yakın Mineralnye Vody kentinden İstanbul ve Antalya'ya uçak seferleri de yapılmakta. "Sanatoriy İstoçnik" yetkilileri, Türk turistleri sağlık turizmi amacıyla tesislerine beklediklerini vurguladı.

Şirket yetkilileri, "Eskiden Sovyet döneminde olduğu gibi bugün de bu bölge sağlık turizmi olarak turistlere hizmet ediyor. Hastalar bu tesislerde şifa buluyor, tedavi oluyorlar. Şirketimize ait modern tesislerde termal sağlık turizmi hizmetleri vermekteyiz. Bölge ile Türkiye iş dünyası arasında işbirliği de giderek artıyor. İnanıyorum ki Türk turistler, sağlık turizmi açısından bölgemizi ve tesislerimiz çok sevecek. Türk turistleri bölgemize bekliyoruz" diye Türk turistleri bölgeye davet etti.

Bu arada, Haziran ayında Kislovodsk kentinde Azerbaycanlı iş insanı Asabil Gasımov, en modern yeni bir sanatoryum açtı. Açılış törenine Stavropol Bölge Valisi Vladimir Vladimirov, ve Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, çok sayıda Azerbaycan ve Rus iş dünyası temsilcileri ile konuklar katıldı.

Törende konuşan Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Azerbaycan iş dünyası temsilcilerinin Rusya Federasyonu'nda ve özellikle Stavropol bölgesinde yaptığı yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi, görevi hem Ruslara hem de Azerbaycanlılara sağlık kazandırmak olan "Istochnik"in Kavminvod'un üçüncü büyük sanatoryum olacağını vurguladı.

Büyükelçi Bülbüloğlu, "Ben bugün çok memnunum ki Rusya'nın en büyük yatırımcılarından biri Azerbaycanlı iş insanı Asabil Gasımov, böyle en modern bir sağlık tesisini inşa etti. Bu üçüncü dev sanatoryum olmakta. Azerbaycan'da geleneksel olarak hem Yessentuki, hem Kislovodsk ve hem de Jeleznovodsk sağlık kentleri çok sevilmekte. Ben kendim de 5 yaşındayken annem babamla bu bölgelere tatile geliyorduk.” dedi.

İş insanı Asabil Gasımov'un açtığı söz konusu tesislerin en modernleri olduğunun önemle altını çizen Büyükelçi Bülbüloğlu, “Burada her şey mükemmel! İnsanların tedavisi için her şey mükemmel inşa edilmiş. Bu arada Asabil Gasımov'a da özel teşekkürler ederim ki bugün, kolay olmayan dönemlerde böyle bir önemli dev projeye imza attı. Büyük bir başarı. Bu işi tüm kalbiyle yaptı. İnsanların sağlığı için! Burada emeği geçen başta Sayın Vali olmak üzere herkese teşekkürler ederim! Burada çalışacak personele de başarılar dilerim!" diye konuştu. 

Törende konuşan Vali Vladimirov, yeni sanatoryumun insanların sağlık bakımı için gerekli her şeyi sağladığını vurguladı. Vali, "Kafkas Maden Sularında giderek açılışını yaptığımız bu tür tesisler, ülkelerimizde yaşayanlara sağlık, yatırımcılara layık başarı getirecek, devletlerarası işbirliğimizi güçlendirecektir” dedi. 

Vali Vladimirov, yeni açılan sanatoryumun Kislovodsk'un tarihi sağlık görevini tekrar canlandıracağını kaydetti. Vali Vladimirov, "Sayın Asabil Gasımov'un bu projesi, haklar dostluğuna ciddi katkı sağlayacak. Asabil beyin daha yeni sanatoryumların açmasını temenni edyorum! Teşekkürler kendisine!" dedi.

İş insanı Asabil Gasımov da konuşmasında şunları kaydetti: "Bu projeye başlamadan önce çok tereddüt ettim; başlayım mı veya başlamayım. Zor dönemler üstelik. Fakat kesin kararımı verdim: Projeyi yapıyorum! Şükürler olsun ki başardık! Eminim ki bu modern sanatoryum, Rusya ve Azerbaycan halklarına hizmet edecek! Onların sağlıklı hayatına önemli şeyler kazandıracak.”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER