Özel Haber

Rusya'nın Kaluga Bölgesi: Hayat Holding'in bölgemizdeki yatırımından gurur duyuyoruz!

Rusya Federasyonu’na bağlı Kaluga Bölgesi yöneticilerinden Fedetov, “Hayat Holding'in bölgemizdeki yatırımından gurur duyuyoruz!” dedi

Rusya'nın Kaluga Bölgesi: Hayat Holding'in bölgemizdeki yatırımından gurur duyuyoruz!
21-04-2021 06:58

MOSKOVA - ÖZEL

Moskova'ya yakın Kaluga Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı ve bakanlığın Mali Politika Dairesi Başkanı Semyon Fedotov, Hayat Holding'in bölgedeki yeni yatırımından onur duyduklarını vurguladı.

Rusya'da en büyük Türk yatırımcı şirketlerinden olan Hayat Holding, Kaluga bölgesinde selülozlu temizlik kağıdı üretecek dev bir tesis daha inşa ediyor. Rusya'nın söz konusu sektördeki lider konumunda olan Türk şirketi, Rusya Federasyonu'ndaki ilk fabrikasını 2015 yılında RF Tataristan Cumhuriyeti'nde kurmuşru.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rus Bakan Yardımcısı Fedotov, "Kaluga bölgesi hükümeti adına Hayat Holding'in bu yatırım faaliyeti için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Böyle bir dev  Türk şirketinin Rusya'daki faaliyetlerini artırmak için Kaluga Bölgesi bölgesini, yani bölgemizin Borovskiy ilçesindeki "Kaluga" SEZ'in en hızlı büyüyen üretim tesisini seçmesinden gurur duyuyoruz! Kaluga Bölgesi'nde dünyanın 30 ülkesinden gelen yabancı şirketlerin 200'den fazla projesi var. Bizim için, bölgemizde bulunan her proje, yatırımların hacmi ne olursa olsun önemlidir, bu nedenle her biri öngörülen devlet desteğini alıyor" dedi.

METİN METE: RUSYA PAZARININ LİDERİYİZ!

Hayat Kimya Rusya Genel Müdürü Metin Mete de, Rusya pazarına inandıklarını vurguladı.

-Hayat Kimya Rusya Genel Müdürü Metin Mete-

Mete, “Rusya'da kağıt hijyen ürünlerinde pazar lideri olduğumuzu gururla söyleyebilirim. Sadece üç yıl içinde, kağıt havlu pazar payında lider konuma geldik: 2020'nin sonunda yüzde 37 olarak gerçekleşti. Tuvalet kağıdı pazarında beş yıl içinde lider konuma geldik ve Aralık 2020'de yüzde 29,4'e ulaştık. Şirketimiz Rusya genelinde 88 bin 500 perakende satış noktasına ürün tedarik ediyor ve 14 ülkeye ihraç yapıyoruz. Markalarımızın başarısı, 900'den fazla Rus çalışanın muhteşem ekip çalışmasına ve Hayat Holding'in birikmiş deneyimine dayanmaktadır. 2021'in sonunda çalışan sayımızı 1287'ye çıkarmayı planlıyoruz. ” şeklinde konuştu.

RUSYA'YA İNANIYORUZ

Mete sözlerine şöyle devam etti: "Rusya'ya inanıyoruz, bu yüzden koronavirüs salgınının neden olduğu zor koşullara rağmen ülkede üretime sürekli yatırım yapıyoruz. Rusya pazarındaki istikrarlı büyümemiz ve liderliğimiz, Rus tüketicilere daha büyük bir hacimde yüksek kaliteli ürünler sunma konusunda bizi motive ediyor. Kaluga'daki üretimdeki toplam çalışan sayısını 600 kişiye çıkararak 250 kişiye ek istihdam sağlayacağız ”dedi.

BU arada, daha önce açıklama yapan şirket basın bürosu haberine göre projeye yapılan Yatırım hacmi de 9 milyar ruble olacak. Basın açıklamasında, "Bu tesis, Rusya'daki şirketin dördüncü fabrikası olacak. Yıllık süre de 70 bin ton ürün olacak. Projeye Yatırım hacmi 9 milyar ruble değerinde" şeklinde bilgi verilmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER