Özel Haber

Rusya'nın Azeri asıllı ünlü futbolcusu Samedov: Türkler dünyanın en iyi taraftarları!

Rusya Futbol Milli Takımı’nın Futbol Milli Takımımızla, Lokomotiv Moskova’nın ise Fenerbahçe ile karşılaşmasında forma giyen Azeri asıllı ünlü Rus milli futbolcu Samedov, “Türkler dünyanın en iyi taraftarı” derken Türkiye’de karşılaştığı manzarayı da öve öve bitiremedi

Rusya'nın Azeri asıllı ünlü futbolcusu Samedov: Türkler dünyanın en iyi taraftarları!
30-07-2019 08:09

MOSKOVA - ÖZEL / Fuad Safarov

Aleksandr SamedovRusya'nın en ünlü futbol oyuncularından biri. Babası Azeri, annesi Rus. Moskova'da doğdu ve büyüdü. Daha önce Türkiye'de bir kaç maça katılmış ve Rus spor basınında, Türk taraftarlardan çok etkilendiğini vurgulamıştı.

Bir spor etkinliğinde kendisini yakalamayı ve Türkiye izlenimleriyle ilgili bir kaç soru sorma fırsatı yakaladım.

Samedov, sorularıma çok dostane ve samimi şekilde cevaplar verdi.

Açıkçası ben kendisinden farklı bir yaklaşım bekliyordum. Oysa, Rusya Futbol Milli Takımı ve eski Krılya Sovetov takımı oyuncusu Samedov, Türk taraftarların takımlarını çok iyi desteklediklerine hayran kaldığını vurgulayarak, "Türkler dünyanın en iyi taraftarları!" şeklinde duygularını aktardı.

Samedov, daha önce Türkiye'de Türk takımlarıyla maç yaptıklarını anlatarak gördüğü manzaradan çok etkilendiğini de anlattı.

RUSYA - TÜRKİYE MİLLİ TAKIMLARI DOSTLUK MAÇI VE LOKOMOTİV MOSKOVA İLE FENERBAHÇE KARŞILAŞMASI UNUTULMAZDI...

Ünlü futbolcu Samedov, Türkiye izlenimleri hakkında şunları söyledi:

“Ağustos 2016'da da Antalya'da Rusya Milli Takımı-Türkiye Milli Takımı dostluk maçında da yer aldım. Özellikle 2016 yılında Avrupa Ligi karşılaşması çerçevesinde eski takımım Lokomotiv Moskova ile Fenerbahçe karşılaşmasını hiç unutmam.

Fenerbahçe'nin stadındaki Türk taraftarların kendi takımını güçlü şekilde desteklemesi beni çok etkledi. Güzel ve muazzam bir atmosfer idi.

Bence Türkler, dünyanın en iyi taraftarları! Ben dünyanın hiç bir stadyumunda böyle bir manzarayla karşılaşmadım."

TÜRK TARAFTARLARI TAKDİR EDİYORUM!..

1-1'lik skorla sonuçlanan Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova karşılaşmasında Fenerbahçe kalesine atılan tek golün de sahibi olan Samedov, Rus taraftarların da Türk taraftarları örnek alması gerektiğine işaret ederek, "Bizler taraftarların stadyumda büyük destekleri sayesinde daha iyi koşar ve mükemmel oyun sergileriz. Bu destek bizim için çok önemli! Bu yüzden Türk taraftarları takdir ediyorum. Örnek almalıyız” diye konuştu.

Türk taraftarların, takımlarını çok etkilediğini sözlerine ekleyen Samedov, "Bu tür ortamda oynamak çok güzel. Ayrıca bir şey dikkatimi çekti. Türk taraftarlar takımlarını bu tür güçlü şekilde desteklerken böylece iyi oynamaları için onlardan talepte de bulunuyordu. Oyun sırasında böyle 'baskı' yapmakla" dedi.

TÜRK FUTBOLU GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR...

Türk futbolunun gelişmeye devam ettiğini ifade eden Samedov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de futbol gelişmeye devam ediyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük takımların oyunlarını takip ediyorum. Türkiye'de stadyumlar da çok güzel. Altyapısı çok modern.”

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER