Özel Haber

Rusya Müftüler Konseyi: Rus ve Türk hükümetlerinin koronavirüsle mücadelesi olumlu sonuçlar verecek

Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Abbasov, Rusya ve Türkiye hükümetlerinin koronavirüsle mücadelesinin olumlu sonuçlar vereceğine dikkat çekti ve bu etkinin daha sonraki gelişmelere olumlu yansıyacağını ifade etti

Rusya Müftüler Konseyi: Rus ve Türk hükümetlerinin koronavirüsle mücadelesi olumlu sonuçlar verecek
26-04-2020 05:29

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Ruşen Abbasov, Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından koronavirüs ile mücadele bağlamında alınan önlemlere işaret ederek, "Bu önlemlerin olumlu etkisi olacak ve ortak projeler, daha sonraki toplantılar için ek bir platform haline gelecektir" dedi.

Rusya Müftüler Konseyi'nden edinilen bilgilere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Abbasov, koronavirüs pandemisine rağmen Rus-Türk Toplumsal Forumu faaliyetlerinin ve foruma bağlı komitelerin çalışmalarının uzaktan çalışma formatında devam ettiğini vurguladı.

Söz konusu forumun, dinler arası ilişkiler komitesi Eş Başkanı olarak Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Muftiler Konseyi'ni temsil ettiğini belirten Abbasov, Türk meslektaşları ile karşılıklı işbirliğine devam ettiklerini kaydetti.

Rusya Müftüler Konseyi açıklamasında, Abbasov'un ayrıca forumun dinler arası ilişkiler komitesi eş Başkanı (Türkiye tarafından), Türkiye Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ömer Faruk Savuran ile sürekli temas halinde olduğu da ifade edildi.

Açıklamaya göre, Komite, düzenli olarak, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı yönetimiyle, Ramazan ayı vesilesiyle ortak projeler ve programlar, ayrıca ve diğer işbirliği konularında telefon görüşmeleri yapmaktadır.

Rusya Müftüler Konseyi, iki ülkenin dev bir uluslararası proje üzerinde çalışmalarına devam ettiiğini de kaydetti.

Proje, Rusya'nın Müslüman halklarının kültürünü, Rus camilerinin mimarisini ve Rusya Federasyonu'nda yaşayan tüm insanları birbirine bağlayan iyi komşuluk bağlarını anlatan “Rusya'da İslam Gelenekleri” adlı bir fotoğraf sergisinin Türkiye'nin büyük kentlerinde düzenlenmesini öngörmekte.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Foto: Arşiv

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER