Özel Haber

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, ekonomideki düşüşle ilgili soruya nasıl cevap verdi?

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisinin düşüşüyle ilgili soruyu bakın nasıl cevapladı

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, ekonomideki düşüşle ilgili soruya nasıl cevap verdi?
10-11-2022 21:21

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisinin düşüşüyle ilgili soruya, "Dip aramayı sevmiyorum" diye cevap verdi.

Finopolis forumunun oturum aralarında soruları cevaplayan Nabiullina, Rus ekonomisiyle ilgili olanlar da dahil olmak üzere hiçbir konuda dip aramaktan hoşlanmadığını, ancak dünyadaki durumun kötüye gittiğini söyledi. 

Nabiullina'ya göre, bu bağlamda ülkenin kendi yapısal dönüşümünü hızlandırması gerekiyor.

Nabiullina, Rus ekonomisi dibi geçti mi yoksa durgunluk devam edecek mi sorusuna “Hiçbir konuda dibi aramayı sevmiyorum” dedi.

Nabiullina, "Ama aslında, dünyadaki durum ekonomik ve jeopolitik olarak tırmanıyor, bu yüzden Merkez Bankası, temel, muhafazakar ama oldukça iyimser senaryo ile birlikte, durumun daha da kötüleşmesi için seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor." dedi.

Nabiullina, "Daha önce de söyledim ve şimdi söylüyorum ki mali durumdaki herhangi bir bozulma için kendi yapısal dönüşümümüzü hızlandırmamız gerekiyor." diye özetledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER