Özel Haber

Rusya İhracat Merkezi İhracat Okulu, Türkiye'de bir iş kılavuzu başlattı

Rusya İhracat Merkezi’ne bağlı İhracat Okulu’nun, Türkiye'de başlattığı iş klavuzu ile Türk ortaklarla etkileşime yönelik yeni bir ders kitabı sundu

Rusya İhracat Merkezi İhracat Okulu, Türkiye'de bir iş kılavuzu başlattı
16-08-2024 01:24

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya İhracat Merkezi REC İhracat Okulu, Türkiye'de bir iş kılavuzu başlattı.

REC'in basın açıklamasına göre, Rusya İhracat Merkezi'nin (VEB.RF'nin bir parçası) İhracat Okulu, Türk ortaklarla etkileşime yönelik yeni bir ders kitabı sundu. 

Açıklamada, “Bu kılavuz, devlet dijital platformu “My Export”ta -"Мой экспорт"-kullanıma sunuldu ve Rus şirketlerinin, küreselleşme ve ülkeler arasında büyüyen ekonomik ilişkiler bağlamında, Rus şirketlerinin Türkiye'deki dış ekonomik faaliyetin özelliklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Uluslararası alanda başarılı çalışmalar için pazar gerekli hale geliyor” denildi. 

Açıklamaya göre, ders kitabı, ihracatçıların Türk ortaklarla etkileşimin ana yönleri hakkında bütünsel bir bilgi sistemi oluşturmasına olanak tanıyan geniş bir konu yelpazesini kapsamaktadır. 

REC, "Yalnızca ekonomik koşulları değil aynı zamanda o ülkede iş yapmayı etkileyen siyasi, kültürel ve tarihi faktörleri de inceler.

Kılavuz, materyalin kompakt sunumu ve ilgili bilgilere vurgu yapmasıyla öne çıkıyor ve bu da onu hem yeni başlayanlar hem de deneyimli girişimciler için faydalı kılıyor." dedi. 

Kılavuzun amaçları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihsel gelişiminin ve bunun Türklerin zihniyetine ve ulusal özelliklerine etkisinin analizi yer almaktadır. Bu, tarihin iş dünyasına yönelik modern yaklaşımları nasıl şekillendirdiğini ve Türk ortaklarla etkileşimde hangi kültürel nüansların dikkate alınması gerektiğini anlamak açısından önemlidir. Kılavuzda Türk devletinin mevcut durumu da ele alınmakta: hükümet sistemi, zorluklar ve tehditler, ayrıca 21. yüzyılda Türkiye'nin amaç ve hedefleri. 

Kılavuzun ekonomik kısmı, Türk ekonomisinin gelişim dinamiklerini, dış boyutunu - ihracat ve ithalatın yanı sıra ülkenin ana dış ekonomik ortaklarını da içeriyor. Belgede Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi, önemli projeler ve işbirliği alanları ile Rus şirketlerinin ilgisini çekebilecek gelecek vaat eden sektörler hakkında veriler sunuluyor. 

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER