Özel Haber

Rusya, hazır kahve ihracatını önemli ölçüde artırdı

Rusya’nın hazır kahve ihracatını önemli ölçüde artırdığı bildirildi 

Rusya, hazır kahve ihracatını önemli ölçüde artırdı
28-12-2020 07:46

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya hazır kahve ihracatını önemli ölçüde artırdı.

Rusya İhracat Merkezi'nin tahminine atıfta bulunan Kommersant gazetesine göre, 2020 yılı sonunda Rusya Federasyonu'ndan hazır kahve ihracatı yüzde 60'ın üzerinde artarak 35 bin tona ulaşabilir.

Merkezin verilerine göre, bu yılın on aylık kahve ihracatı 26,5 bin tona, değer bazında 130 milyon dolara ulaştı. 2019 yılında Rusya'dan 21,2 bin ton hazır kahve tedarik edildi.

Gazete, "Böylelikle kahve ihracatı açısından Rusya, (Vietnam, Brezilya, Almanya, İspanya ve Hindistan'ın ardından) sekizinci sıradan altıncı sıraya yükseldi" bilgisini verdi.

Merkezin verilerine göre, on ayda 7,3 bin ton ithal eden Belarus, 4,2 bin ton alan Kazakistan ve 2,3 bin tonla Özbekistan, Rusya'nın ana ithalatçıları konumunda. Ayrıca, Doğu Avrupa'ya da Rus kahvesi tedariği giderek artıyor.

Uzmanlara göre, Rusya ihracatındaki artışın nedeni COVID-19 salgını nedeniyle diğer ülkelerden gelen kahve sevkiyatıdaki düşüş.

Uzmanlara göre, ihracattaki artışın bir diÄŸer nedeni de rublenin zayıflaması. Bunun sayesinde Rus ürünü uluslararası pazarda daha rekabetçi hale geldi.

İhracat teslimatlarının en fazlasını ise Nestle (Nescafe markası) ve Jacobs Douwe Egberts (Jacobs, Carte Noire markaları vb.) gibi Rusya'da üretim yapan küresel şirketler yaptı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER