Özel Haber

Rusya emlak piyasasının liderlerinin gelirleri düştü

2020’de, bir önceki yıla göre gelirleri önemli oranda düşen Rusya emlak piyasasının liderlerinden milyar dolarlık şirketleri, Amerikan Forbes dergisi sıraladı

Rusya emlak piyasasının liderlerinin gelirleri düştü
29-01-2021 03:13

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya emlak piyasasının liderleri 2020'de 2019'a kıyasla gelirlerinin yüzde 24'ünü kaybetti.

Bu, ABD merkezli Forbes dergisi tarafından yayınlanan 2020 için "Rus emlak kralları" sıralamasında kaydedildi.

Derecelendirme, mülklerinden en çok kira geliri elde eden 30 şirketi içermektedir. Derecelendirme, Rusya'da ticari gayrimenkul sahibi olan Rus ve yabancı şirketleri içeriyor.

Forbes, AVM gelirlerini kiralanan alana göre hesapladı.

Yıllardır derecelendirmede birincilik, Azerbaycan asıllı God Nisanov ve Zahar Iliev'in "Kievskaya Ploşad" şirketler grubuna ait olduğu da kaydedildi. 

Rusya'daki en büyük ticari gayrimenkul sahiplerinden biri olan ve Evropeyskiy, AVM ve eğlence merkezi, Food City dev meyve sebze depo, mağazası,  Depo Lesnaya gastronomi bölgesi ve Nagatinskaya ulaşım merkezi gibi projeleri içeriyor. Evropeyskiy, aynı zamanda Olimpiyskiy spor ve eğlence kompleksini yeniden inşa ediyor. Forbes'e göre, şirketin kira geliri 2020'de 1.28 milyar dolar.

Sıralamada ikinci olarak, 2020 yılında kira geliri 585 milyon dolar olan Samvel Karapetyan'ın Taşir grubu bulunuyor.Tashir, inşaat, imalat, finans ve enerji dahil olmak üzere ekonominin çeşitli sektörlerinde 200'den fazla şirketi birleştiriyor

Üçüncü sırada, yıllık 460 milyon dolar kira geliri ile Safmar grubu. (Sahipleri Mihail ve Sait-Salam Gutseriyevler. Grubun en büyük tesisleri Moscow Marriott Grand Hotel ve Kaleidoscope alışveriş merkezi.

Forbes şuna da dikkat çekti: "Forbes rantiye derecelendirmesinin liderlerinin kira geliri hiç bu kadar dramatik bir şekilde düşmedi. 2019'da ticari gayrimenkul sahipleri kiracılarından toplam 7,7 milyar dolar topladı 2020 yılında ise 5,8 milyar dolar.  Eksi yüzde 24,"

Forbes dergisi, AVM'lerin ve otellerin salgın sırasında çalışmalarını askıya aldığını da önemle hatırlattı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER