Özel Haber

Rusya: Ekonomik büyümemiz yavaşladı, ama...

Küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması sonucu, Rusya’nın da ekonomik büyümede yavaşlık yaşadığına dikkat çeken Maliye Bakan Yardımcısı Kolıçev, değerlendirme ve uyarılarda bulundu

Rusya: Ekonomik büyümemiz yavaşladı, ama...
13-09-2019 06:13

MOSKOVA  - ÖZEL

Rusya Federasyonu Maliye Bakan Yardımcısı Vladimir Kolıçev, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığına işaret ederek, "Fakat herhangi bir resesyon söz konusu değil" dedi.

Moskova'da bir ekonomi forumda konuşan KolıçevRusya ekonomisinin son zamanlarda küresel risklere karşı daha dayanıklı hale geldiğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

"Geçtiğimiz bir buçuk yılda iki büyük petrol fiyatı şoku yaşadık. Sonbaharda, belli bir dönemde petrol fiyatlar yüzde 40 düştü, sonra arttı. Ancak bu yılın ilkbaharında yüzde 20 düştü. 

Bir buçuk yıl boyunca iki tur büyük çaplı dış ekonomik yaptırım yapıldı.

Küresel ekonomik büyüme yavaşlıyor. Ekonominin tepkisi istikrarlıydı, kararlıydı, enflasyon üzerinde ciddi bir etkisini görmedik, kontrol altındaydı. Büyüme yavaşladı, ancak herhangi bir resesyon söz konusu değil.” 

Başbakanlık ve Merkez Bankası'nın son yıllarda uyguladığı politikalara da değinen Kolıçev, ekonomik büyümenin sağlanması için atılacak adımların risklerine de dikkat çekti.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı, "Ekonomik büyümeyi hızlandırmak bağlamında yapılacak eksik planlanmış uygulamalar mikroekonomik istikrarın tamamen bitirebilir" diye uyarıda bulundu.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER