Özel Haber

Rusya: Ekim ayının en popüler yurtdışı seyahat destinasyonu Türkiye

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, Ekim ayının en popüler yurtdışı seyahat destinasyonunun Türkiye olduğunu açıkladı

Rusya: Ekim ayının en popüler yurtdışı seyahat destinasyonu Türkiye
03-10-2024 16:15

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'un açıklamasına göre, ekim ayında turistlerin seyahat edebileceği en popüler ülkeler belli oldu.

ATOR uzmanları, Sletat.ru hizmetindeki arama sorgularından ve rezervasyonlardan elde edilen verileri analiz etti ve liderler listesinin sonbaharın başından beri değişmediğini, ancak turistlerin daha sıcak iklime sahip ülkeleri seçmeye başladığını tespit etti.

Böylece, aylık talep sayısı yüzde 54'ten yüzde 47'ye düşse de, organize turistlerin en çok sonbaharda Türkiye gezilerine ilgi gösterdiği görüldü. Ancak Mısır tatil yerlerine ilgi yüzde 12'den yüzde 17'ye, BAE'de ise yüzde 9'dan yüzde 12'ye çıktı.

Rusların ülke çapında gezi planlama olasılıkları azaldı: Bu tür geziler arayanların oranı ay içinde yüzde 6,7'den 4,4'e düştü. Ancak Tayland, Maldivler, Küba ve Vietnam gibi geleneksel "kış" destinasyonlarının popülaritesi artıyor.

Tur operatörleri, sonbaharda Türkiye'nin payının azalmasını plaj sezonunun bitmesine bağlıyor. Ancak geleneksel kış destinasyonları olan BAE, Mısır ve Tayland'a olan ziyaretlere talep artmaya devam edecek.

Piyasa katılımcıları, Rusya'yı dolaşmaya olan ilginin artacağını da söylüyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER