Özel Haber

Rusya Dışişleri'nden İdlip hatırlatması: Türkiye üzerine almıştı, ama henüz gerçekleşmedi!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sıromolotov, İdlib’teki işbirliğine değinirken, Türkiye’nin gerçekleştirmesi gerekenleri henüz yerine getirmediğini savundu

Rusya Dışişleri'nden İdlip hatırlatması: Türkiye üzerine almıştı, ama henüz gerçekleşmedi!
12-02-2021 09:35

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov,  İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'de Türkiye-Rusya işbirliğine değinirken, "Türklerin bu bölgede anlaşmalara uygun olarak yapmayı taahhüt ettiği "teröristler" ile "ılımlılar" arasındaki ayrım henüz gerçekleşmedi" diye bir hatırlamada bulundu.

Rus devlet haber ajansı TASS'a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sıromolotov, Suriye'deki durumu ve İdlip bölgesindeki Türkiye-Rusya işbirliğini de değerlendirdi.

Rus diplomat, "Rusya Federasyonu, Suriye'deki uluslararası terörizm yuvasının yerle bir edilmesinde belirleyici bir rol oynadı" dedi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde gerilimin devam ettiğini iddia eden Sıromolotov, şöyle konuştu:

"İdlib yerleşim bölgesinde, edinilen bilgilere göre, El-Nusra Cephesi terör örgütünün 17 bin militanı ve müttefikleri yoğunlaşmış durumda. Ayrıca, sözde ‘silahlı muhalefet’ mensupları da dahil olmak üzere diğer yasadışı silahlı grupların yaklaşık aynı sayıda üyesi var.

Türkler’in, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik anlaşmalara uygun olarak yapmayı taahhüt ettiği "teröristler" ile "ılımlılar" arasındaki ayrım henüz gerçekleşmedi.

Bu nedenle, terörist varlığın nihai olarak ortadan kaldırılması, tamamen askeri açıdan bile çok zor bir görevdir. Ayrıca İdlip'te militanların canlı kalkan olarak kullandıkları 2,5-3 milyon sivil de yaşıyor."

Rus diplomat, Suriye'de bir çözüme yardımcı olmak için Türkiye ile Astana formatında faydalı işbirliği yapıldığını da kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER