Ekonomi

Rusya Devlet Başkanı Putin'den 'petrol üretimi' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaşma uzatılacaksa en az 2018 sonuna kadar uzatılması gerekir." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den 'petrol üretimi' açıklaması
04-10-2017 19:43

MOSKOVA - (AA) - Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Petrol Ä°hraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı ülkeler arasındaki anlaÅŸmanın geleceÄŸine iliÅŸkin, "Petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaÅŸma uzatılacaksa en az 2018 sonuna kadar uzatılması gerekir." dedi.

Anadolu Ajansının medya sponsoru olduÄŸu Rus Enerji Haftası Forumu’nda konuÅŸan Putin, petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaÅŸmanın uzatılması konusunda henüz net bir ÅŸey söylemenin ÅŸu anda mümkün olmadığını vurguladı.

OPEC ve Rusya’nın da dahil olduÄŸu OPEC dışı ülkeler arasında anlaÅŸmanın uzatılmasına iliÅŸkin istiÅŸarelerin devam ettiÄŸini belirten Putin, "Petrol üretiminin kısılmasına yönelik anlaÅŸma uzatılacaksa en az 2018 sonuna kadar uzatılması gerekir. Biz anlaÅŸma kapsamındaki taahhüdümüzü sonuna kadar yerine getiriyoruz." diye konuÅŸtu.

Rusya’nın anlaÅŸma kapsamında günlük 300 bin varillik kısıntı taahhüt ettiÄŸini anımsatan Putin, “Biz taahhüdümüzü anlaÅŸmanın sona ereceÄŸi Mart 2018’e kadar yerine getirmeye devam edeceÄŸiz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Emre Gürkan Abay, Murat Temizer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER