Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
08-10-2024 13:23
Moskova

Putin, Bağımsız Devletler TopluluÄŸu (BDT) liderler zirvesi marjında Aliyev ile Kremlin Sarayı’nda gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüşmenin başında konuÅŸma yaptı.

Dün akşam BDT liderleriyle gayriresmi görüşmede de iki ülke arasındaki ilişkilere değindiklerini hatırlatan Putin, Rusya ile Azerbaycan ilişkilerinin olumlu yönde geliştiğini belirtti.

Ä°ki ülke arasındaki ticaret hacminin 4,3 milyar dolar, Rusya’nın Azerbaycan’a doÄŸrudan yatırımlarının ise 4 milyar dolardan fazla olduÄŸunu kaydeden Putin, hem enerji sektörü hem de altyapı geliÅŸtirme alanında projeler bulunduÄŸunu dile getirdi.

Putin, "(Projelerin) hepsi umut verici, hepsi gerçek, yaşayan projeler; hem ikili hem de çok taraflı." diye konuştu.

Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Aliyev de Putin’in Azerbaycan ziyareti sonrasında ikili iliÅŸkilerin dinamiklerinin oldukça dikkat çektiÄŸini vurgulayarak, Bakü'de aÄŸustosta alınan kararların uygulanması kapsamında çeÅŸitli kurumların temsilcileri ve hükümet üyeleri düzeyinde çok sayıda temas gerçekleÅŸtiÄŸine iÅŸaret etti.

Aliyev, "Özellikle de ağustos ayında Bakü'de ana hatlarını çizdiğimiz yeni projeler elbette sürekli dikkat ve kontrolümüzü gerektiriyor. Dolayısıyla bugün, gündemi bir kez daha gözden geçirmek ve vardığımız anlaşmaların uygulanmasına yönelik spesifik adımları belirlemek için iyi bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER