Özel Haber

Rusya'dan "Türk limonu" açıklaması: Kıtlık olmaz, başka ülkelerden alırız

Rusya Tarım Bakanlığı, ithalat kısıtlamasından dolayı ülkede "Türk limonu” kıtlığı olmayacağını, gerekirse başka ülkelerden takviye yapılabileceğini kaydetti

Rusya'dan "Türk limonu" açıklaması: Kıtlık olmaz, başka ülkelerden alırız
10-04-2020 07:17

MOSKOVA

Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı, Türkiye'den limon ithalatının kısıtlanmasından dolayı Rusya'da limon kıtlığının olmayacağını ifade etti ve "Başka ülkelerden alırız" dedi.

Açıklamada, "Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye'den ithalatının kısıtlanması nedeniyle iç pazarda limon kıtlığının olmasını beklemiyor. Bu ürünler, meyve ithalatına ilişkin ticari ilişkilerin kurulduğu diğer ülkelerden gelen malzemelerle değiştirilebilir; bu ülkeler Arjantin, Mısır, Brezilya, Güney Afrika" diye açıkladı.

Bakanlık ayrıca, Türk tarafının söz konusu kısıtlamalarının geçici olduğunu ve Ağustos 2020'nin sonuna kadar uygulanacağına dikkat çekti.

Rusya Tarım Bakanlığı açıklamasında, “Geçen yaz Türkiye, Rusya'ya limon sevkiyatı yapmıyordu ve bu da Rusya pazarını ciddi etkilemedi" denildi.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Konsey Üyesi Ali Kavak, Aralık ayında Moskova’da, Komsomolskaya Pravda gazetesinde düzenlediği basın toplantısında daha önce Türkiye’den Rusya’ya her yıl 150-200 bin ton limon sevkiyatı yapıldığını kaydetmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER