Özel Haber

Rusya'da Türk giyim ve ayakkabı markalarının sayısı ikiye katlanacak

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya'da Türk giyim ve ayakkabı markalarının sayısı 2024 sonuna kadar ikiye katlanacak

Rusya'da Türk giyim ve ayakkabı markalarının sayısı ikiye katlanacak
02-09-2024 01:32

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'da Türk giyim ve ayakkabı markalarının sayısı ikiye katlanacak.

Konuyla ilgili haber, Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant'ta yer aldı.

Nikoliers verilerine atıfta bulunan gazeteye göre 2024 yılı sonuna kadar Rusya'da 24 Türk kökenli giyim, ayakkabı ve aksesuar markası faaliyet gösterecek. Gazete, "2022'nin başında bunlardan 11 tanesi vardı" dedi.

Haberde, " Fashion Consulting Group şirketine göre, 2022 yılına kadar Türk moda satıcıları Rusya pazarında (LC Waikiki, Colin's, DeFacto, Koton) zaten temsil ediliyordu ve şimdi aktif olarak genişliyorlar. 2021−2023 için Collin'in Rusya'daki geliri %48, LC Waikiki ise %64 arttı. Rusya’da ciro açısından yabancı zincirler arasında lider konuma geldiler" denildi.

Kommersant gazetesi şu gelişmelere de dikkat çekti: 2022 yılında Rusya'ya 5 yabancı giyim markası geldi ve bunların dördü Türk oldu. 2023 yılında Club, NetWork, Mudo ve Oxxo'nun da aralarında bulunduğu sekiz Türk ağı daha Rusya'ya geldi.

FAKAT...

Gazete, Türkiye'den gelen giyim, aksesuar ve ayakkabı satıcılarının Batılı şirketlerin Rusya pazarından çekilmesinden yararlandığını yazıyor. Ancak Türk firmaları son dönemde performanslarını artıran Rus üreticilerle rekabet etmek zorunda. Wildberries, satışlarının yıldan yıla yüzde 50-70 oranında arttığını belirtiyor.

Gazetenin iddiasına göre, "Yani tüm Türk markaları ülkede kendine yer bulamadı - Jamilco firmasının geliştirdiği İpekyol ve Twist mağazaları açılıştan bir yıl sonra rekabete dayanamadı."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER