Ekonomi

Rusya'da şirketlerin yaklaşık yüzde 40'ı bütçeye ertelenmiş ödemeleri ödeyemiyor

Rusya'da şirketlerin yaklaşık yüzde 40'ının bütçeye ertelenmiş ödemeleri ödeyemediği kaydedildi

Rusya'da şirketlerin yaklaşık yüzde 40'ı bütçeye ertelenmiş ödemeleri ödeyemiyor
01-09-2020 07:06

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'da şirketlerin yaklaşık yüzde 40'ı bütçeye ertelenmiş ödemeleri ödeyemiyor.

Konuyla ilgili araştırma, Rusya Devlet Başkanlığı’nın Girişimcilerin Haklarının Korunması ile ilgili Komiserliğe bağlı Uzman Merkezi tarafından yapıldı.

Merkezin Ağustos ayında yaptığı anket çalışmasında, Rus girişimcilerin yaklaşık yüzde 40'ı, devlet tarafından bütçeye ertelenen sosyal ödemeleri ve vergileri yıl sonunda ödeyemeyeceğini kaydetti.

Ankete 85 bölgeden bin 35 şirketin yöneticileri ve sahipleri katıldı. Araştırmada, "Ankete katılanların yüzde 40,54'ü, devlete ertelenen yükümlülüklerini 2020 sonunda yerine getiremeyeceklerini söyledi. İşletmelerin en büyük endişesi 2020 için vergi ödeme olasılığı." ifadeler yer aldı.

Ankete göre, girişimcilerin hepsi olası ikinci bir koronavirüs dalgasıyla baş edemeyecek: Katılımcıların yüzde 77'si, şirketlerinin hayatta kalma şansını yüzde 50 veya daha az olarak tahmin ediyor.

Genel olarak, iş adamları ülkenin krizden yavaş yavaş çıktığına inanıyor. Katılımcıların yüzde 26,19'a göre burada konu "kriz" veya "felaket" .

Ancak işadamlarının yaklaşık yarısı (yüzde 46), işlerinin finansal performansında hala bir iyileşme görmüyor.

Girişimcilerin pek çoğu, (yüzde 67,24) hala zayıf talep olduğunu belirtiyor.

Konuyu yorumlayan Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Derneği Başkanı Sergey Fyodorov ise, devletin, işletmelerin çalışmasını yasaklaması halinde, bu dönem için tüm vergileri ve diğer ödemeleri sıfırlamanın mantıklı ve gerekli olacağını söyledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER