Özel Haber

Rusya'da mobilya üreticilerinin yüzde 70'i iflas edebilir

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre mobilya üreticilerinin yüzde 70’inin bir buçuk, iki ay içinde iflas edebileceği ifade edildi

Rusya'da mobilya üreticilerinin yüzde 70'i iflas edebilir
13-05-2020 03:02

MOSKOVA

Rusya'da mobilya üreticilerinin yüzde 70'inin iflas edebileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili Rusya Mobilya ve Ahşap İşlemeler Birliği, sektördeki işletmelerinin yüzde 70'nin bir buçuk ila iki ay içinde iflas edebilieceğini iddia etti.

RBK ajansının yaptığı araştırmaya göre, birliğe üye firmalar böyle bir olasılığı ifade etti.

Ankete katılan mobilya üreticilerinin yüzde 69'u işletmelerinin finansal gücü stokunun bir buçuk aylık olduğunu söylerken, yüzde 6'sı ise altı ay için yeterli olduğunu ifade etti.

Şirketlerin yüzde 23'ü kriz döneminin üstesinden gelebileceklerine inanıyor. Yüzde 3'ü üretimini durdurdu.

Birliğe göre 15 Nisan 2020 itibariyle mobilya üreticilerinin yüzde 41'i perakende satışlardan herhangi bir gelir elde etmedi, yüzde 31'i de yüzde 50'den fazla bir düşüş olduğunu bildirdi.

Birlik Başkanı Aleksandr Şestakov'a göre, sektördeki bu durumun nedeni, restoran ve otel işletmelerinin yanı sıra, "aslında ana faaliyet yapılmasının yasaklanmasıdır, ancak aynı zamanda da tüm finansal yükümlülüklerini korunduğu" durumdur.

Mobilya işletmelerinin mesai dışı günlerde de ödemesiz bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Birlik başkanı, ayrıca açıklanan devlet destekli iş paketleri ile ilgili yardımların mobilya üretimini etkilemediğini de sözlerine ekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER