Özel Haber

Rusya’da lüksü yaşatan şirket Türk ANTTEQ 'En Büyük 50'den biri

Türk Ant Yapı iştiraklerinden ANTTEQ inşaat şirketi, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği dev projelerle ülkeye lüksü yaşatırken Rusya’da faaliyet gösteren en büyük 50 yabancı şirketten biri olarak Forbes listesine girdi, listede 4 Türk şirketi yer aldı

Rusya’da lüksü yaşatan şirket Türk ANTTEQ 'En Büyük 50'den biri
06-09-2024 23:43

MOSKOVA - ÖZEL

Uluslararası boyutta dev inşaat projelerine imza atan Ant Yapı'nın iştiraki ANTTEQ şirketi, ABD merkezli Forbes dergisinin Rusça versiyonunda Rusya'da faaliyet gösteren en büyük 50 yabancı şirket arasında yer almayı başardı. Listede toplam 4 Türk şirketi yer alırken ilk sırada ise 590,3 milyarlık ciroyla (6,6 milyar dolar) Çin'in Chery Automobile şirketi yer aldı.

LÜKS KONUTLAR VE FARKLI PROJELERDE ANTTEQ İMZASI…

Başta Moskova olmak üzere Rusya'da lüks konutlar inşaatı alanında dev projelere imza atan ANTTEQ, söz konusu listenin 15. sırasında  125,5 milyar ruble ciroyla yer aldı. Forbes, ANTTEQ şirketini tanıtırken, firmanın Moskova City'de bir kaç kule, Capital Towers konut tesisi ve Moskova Domodedovo Havalimanı'ndaki Terminal 2'nin inşaatında yer aldığını vurguladı. 

Forbes dergisi, "Ant Yapı Holding de Rusya, Türkiye, İngiltere ve ABD olmak üzere dört ülkede faaliyet göstermekte ve gelirinin büyük kısmını Rusya'dan elde etmektedir. " diye bilgi verdi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETLERİNDEN BİRİ..."

Bu arada, ANTTEQ firmasının Rusya'da elit projelere imza attığı biliniyor. Örneğin, ANTTEQ'in Moskova'da Slava, Reka ve JK Citizen adlı 3 elit projeyi inşa ettiği kaydedildi.Rus medyasına göre, ANTTEQ, ayrıca Moskova Belediyesi'nin onayıyla, başkentin merkezindeki tarihi Badaevskiy fabrikasının arazisinde altı hektarlık bir alana sahip çok işlevli bir konut tesisinin inşaatına da başladı.

Projenin konsepti, İsviçre mimarlık bürosu Pritzker Ödülü sahibi Herzog & de Meuron tarafından geliştirildi. Projeye üstlenen Rus yatırım şirketi “Capital Group”un Türk Ant Yapı ve iştiraki ANTTEQ şirketlerini genel müteahhit olarak seçtiği de kaydedildi.

Daha önce Rus medyası, ANTTEQ'i tanıtırken, "İnşaat ve mühendislik şirketi ANTTEQ, 2013 yılından beri Rusya pazarında faaliyet göstermekte. Vw dünyanın en büyük 100 inşaat şirketinden biri olan Ant Yapı Türk holdinginin bir parçası olmakta. ANTTEQ, yüksek nitelikli personelden oluşmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Rus Business FM: Türk ANTTEQ güvenilir şirket...

Öte yandan, Rusya'nın saygın medya kurumlarından Business FM radyosu, Türkiye ve dünyada dev projelere imza atan Türk Ant Yapı iştiraki ANTTEQ şirketinin, Rusya'daki faaliyetlerine kısaca değinerek, "Güvenilir şirket" diye nitelendirmişti.

RUS FİRMA: ANTTEQ GÜVENİLİR VE TECRÜBELİ BİR ŞİRKET

Daha önce Rus İnterfaks haber ajansına konuşan ve Moskova'da, Vrubel-4 projesindeki ANTTEQ'in iş ortağı INTECO Başkan Yardımcısı Stanislav Frolov, "Vrubel, 4 ANTTEQ ile ikinci ortak projemiz. Mevcut işbirliği çerçevesinde bu firma, geniş yetkinliklere sahip sorumlu, güvenilir ve tecrübeli bir iş ortağı olarak kendini kanıtlamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

İSMET BİRİNCİ: GÜVEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!..

-İsmet Birinci; "ANTTEQ, güvenilir şirket"

Rus İnterfaks ajansına konuşan ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci de Rus INTECO şirketiyle işbirliğini anlatırken, "Bu şirketin zengin bir geçmişi, deneyimi ve sektörde asil bir ismi var. Uzun vadeli, güvene dayalı ilişkiler bizim için önemli: Ve, bu tür stratejik ortaklık kurmak istediğimizi düşünerek bu projeye özel önem veriyoruz. Böylesine prestijli bir projede bizi genel müteahhit olarak dahil etmesi şunu gösteriyor: Proje, bizim için bir tür güven göstergesi: Bu nedenle, ortağı hayal kırıklığına uğratmak söz konusu bile olamaz! Ve gerçekten başarılı bir işbirliği için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kaydetmişti. 

ANTTEQ, başarılı çalışmalarından dolayı Rusya'da çeşitli ödüller de almıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER