Ekonomi

Rusya'da KOBİ'ler 1 trilyon ruble olanaklı kredi aldı

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı verilerine göre KOBİ'lerin, koronavirüs kriziyle bağlantılı olarak 1 trilyon ruble olanaklı kredi aldığı kaydedildi

Rusya'da KOBİ'ler 1 trilyon ruble olanaklı kredi aldı
15-10-2020 07:41

MOSKOVA - ÖZEL
Rusya'da KOBİ'ler 1 trilyon ruble olanaklı kredi aldı.

Vedomosti gazetesine göre, konuyla ilgili veriler, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na ait.

Gazeteye göre, Rusya'nın koronavirüs kriziyle bağlantılı olarak işletmeler için bir dizi devlet desteği önlemi aldığı Nisan ayından bu yana, KOBİ'ler için verilen olanakllı kredinin hacmi 1 trilyon rubleyi aştı.

Habere göre, toplamda, 2020'nin yedi aylık sonuçlarına göre, KOBİ'ler, olanaklı kredi şeklinde 1 trilyon ruble olmak üzere 3,9 trilyon ruble aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yardımcısı İlya Torosov, "Bankacılık sektörü, girişimciliği desteklemek ve istihdamı sürdürmek için hükümet önlemlerinin uygulanmasına aktif olarak katıldı. Mevcut tahminlere göre, KOBİ'lere yönelik toplam destek önlemi miktarı 1 trilyonun üzerindedir. Bu yardım, modası geçmiş zorlu kısıtlamalar sırasında yaklaşık 8 milyon işin desteklenmesine yardımcı oldu" dedi.

Bu arada, iş dünyası temsilcileri, koronavirüs krizinin ikinci dalgasının başlangıcını hesaba katarsak, işi desteklemek için hali hazırda alınan önlemlerin yeterli olmayabileceğini de belirtiyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER