Ekonomi

"Rusya'da 40'a yakın banka bir yıl içinde lisanslarını kaybetme riski taşıyor"

Rusya'da 40'a yakın bankanın bir yıl içinde lisanslarını kaybetme riski taşıdığı bildirildi

"Rusya'da 40'a yakın banka bir yıl içinde lisanslarını kaybetme riski taşıyor"
24-08-2020 07:26

MOSKOVA - ÖZEL

"Ekspert RA" derecelendirme kuruluşunun raporuna göre, 36 Rus bankası önümüzdeki dört çeyrek içinde lisanslarını kaybedebilir.

Devlet haber ajansı TASS'a göre, söz konusu kurum uzmanları, 1 Temmuz itibariyle Rusya Federasyonu bankacılık sektörünün sağlık endeksiyle ilgili hesaplamalar yaptı.

Söz konusu raporda, "Endeksin 01.07.2020 itibarıyla yüzde 90,7 seviyesindeki değeri, önümüzdeki dört çeyrekte 36'ya kadar kredi kuruluşunun (endeksin hesaplama tabanının yüzde 9,3'ü) yüksek risk bölgesinde olduğu anlamına gelmekte"denildi.

Ajansın uzmanları, koronavirüs salgını ortamında kredibilitesi düşük bankaların faaliyetlerini optimize edemeyeceklerini ve bu durumun yıl sonunda lisans iptali hızında bir hızlanmaya yol açabileceği uyarısında da bulunuyor.

TASS haberinde şuna dikkat çekti: "Ajans ayrıca, kredi kuruluşlarının iş modellerinin etkisiz hale geldiği ve mal sahiplerinin sürekli yatırımına bağımlı hale geldiği durumlarda, bankaların hissedarları tarafından başlatılan lisans iptallerinin sayısında 2020 sonu ve 2021 başında bir artış öngörüyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER