Özel Haber

Rusya Başbakanı Mişustin, Rus ekonomisinin hızla toparlanacağından emin

Rus ekonomisinin hızla toparlanacağından emin olduğunu ifade eden Rusya Başbakanı Mişustin, “Pandemi Sonrası Rusya ve Dünya” konulu Gaydar Forumu’nda konuştu

Rusya Başbakanı Mişustin, Rus ekonomisinin hızla toparlanacağından emin
15-01-2021 09:19

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus ekonomisinin hızla toparlanacağından emin olduğunu kaydetti.

“Pandemi Sonrası Rusya ve Dünya” konulu Gaydar Forumu katılımcılarına videolu ortamda selamlarını ileten Mişsutin, koronavirüs şartlarında aşılama süreci ve ekonomik toparlanmaya ilişkin konulara değindi.

Rusya Başbakanı, “Şimdi koronavirüsün yayılmasıyla ilgili krizin dönüm noktası geliyor. Durumun giderek daha da iyileşeceğine eminim. Bu hastalığa karşı tam bir koruma oluşturması gereken geniş ölçekli aşılama başladı. Genel bağışıklık geliştikçe, ekonomik kalkınmayı ve ticareti engelleyen korkular geçmişte kalacak. Ülkemiz aşı geliştiren ilk ülke oldu ve onu aktif olarak kullanmaya başladı. Bu, iyileşme sürecimizin çok daha hızlı olmasını beklememizi sağlar. Hükümet bunun için gerekli temeli oluşturdu, ekonomiyi ve insanları desteklemek için bir dizi ek önlem başlattı” dedi.

Rusya Başbakanı Mişustin, ülke ekonomisinin önceliklerini ise, ekonominin toparlanması ve vatandaşların gelirlerinin tekrar iyileştirilmesi olarak değerlendirirken, "Bunlar için yapılmaya devam edilecek çalışmalara özel önem verilecek" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER