Özel Haber

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak: Kuzey Kafkasya’daki yatırımlara Türk firmaları da faal ilgi duyuyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Kuzey Kafkasya bölgesindeki yatırımlara Türk firmalarının faal ilgi duyduğuna dikkat çekti

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak: Kuzey Kafkasya’daki yatırımlara Türk firmaları da faal ilgi duyuyor
18-07-2024 18:38

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkenin Kuzey Kafkasya bölgesindeki yatırımlara Türk firmalarının da faal ilgi duyduğunu kaydetti.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nde düzenlenen Kafkasya Yatırım Forumu'nda yetkililer, Kuzey Kafkasya'nın önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu, yeni ticaret ve lojistik zincirlerinin inşa edildiğini ve bölgeye olan ilginin arttığını söyledi. Forumda konuşan Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Suudi Arabistan, BAE ve Türkiye'nin yerel projelerle ilgilendiğini söyledi.

Rus İzvestia gazetesinin haberine göre, Başbakan Yardımcısı Novak, 2024 yılının ilk çeyreğinin sonuçlarına göre, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi ekonomisine 330 milyar ruble çekildiğini - yatırımcıların bölge bölgelerine olan ilgisinin arttığını söyledi. Açıklamada göre, bu arada, Ocak-Aralık 2023'te Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'ndeki sabit varlıklara yapılan yatırımlar 1 milyar rubleyi aştı.

Novak, son üç yılda ilçe bölgelerinde yatırım amaçlı çekilen kredi hacminin 1,6 kat arttığını ekledi.

Novak, "Kuzey Kafkasya'daki projelere sadece yerli değil yabancı yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Suudi Arabistan, Türkiye, BAE ve BDT ülkelerinden firmalar aktif ilgi gösteriyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER