Özel Haber

Ruslar arasında tatil köyü konut talebi arttı

Rusya vatandaşları arasında tatil köyü konut talebinin geçen yıla göre arttığı belirtildi

Ruslar arasında tatil köyü konut talebi arttı
10-08-2020 07:38

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya vatandaşları arasında tatil köyü konut talebi arttı.

Rosselhozbank bankasına göre, Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'nin tatil beldesinde gayrimenkul satın almak için yapılan ipotek başvuru sayısı geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl Ocak-Temmuz döneminde yüzde 38 arttı.

Kommersant'ın haberine göre,  bu yıl konut satın almak bağlamında kredi için en yüksek talep Mart ve Temmuz aylarında düştü. Ve koronavirüsün yayılmasına ilişkin kısıtlamaların getirilmesi ve kaldırılmasıyla aynı zamana denk geldi. Mart, 2020'de gönderilen tüm başvuruların yüzde 25'ini oluşturuyor.

Durumu yorumlayan Rosselhozbank Genel Müdür Yardımcısı Oleg Ovsyanitski, "Nisan ayında doğal bir düşüş görüyoruz, ancak kısa ömürlü oldu ve zaten Mayıs ayında talep tekrar toparlanmaya başladı" dedi.

Ovsyanitski'nin sözlerine göre, bu, kısıtlamaların gevşemesi beklentisine ve yaz tatili sezonunun başlangıcına ilişkilenebilir. Ovsyanitski sözlerine şöyle devam etti: "Ve açıkça konut hem kendisi için hem de yurt içi mevsimlik turizm için kiralanmak üzere satın alınıyor. Zira bu da artık yükselişte."

Rosselhozbank'a göre 2020'de Soçi, Novorossiysk ve Anapa, Krasnodar Bölgesi'nin tatil bölgeleri arasında ipotek başvurularının sayısında rekor sahibi oldu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER