Özel Haber

Rus uzman Hlebnikov: Türkiye ve Suriye'nin savaşacağına inanmıyorum, çünkü...

Türkiye ve Suriye ordusu arasında geniş çaplı bir savaş çıkma ihtimaline değinen Rus siyasi uzman Hlebnikov, böyle bir savaş olmamasının sebeplerine dikkat çekti

Rus uzman Hlebnikov: Türkiye ve Suriye'nin savaşacağına inanmıyorum, çünkü...
19-08-2019 23:43

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Uluslararası Ä°liÅŸkileri Konseyi (RSMD) OrtadoÄŸu uzmanı Aleksey Hlebnikov, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve Suriye'nin savaÅŸa girme ihtimalinin çok düşük olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Arada Moskova var" dedi.

Rus basınına konuÅŸan HlebnikovTürk Milli Savunma Bakanlığı’nın, Türk konvoyuna Ä°dlib'deki güvenlik noktalarından birine intikali esnasında düzenlenen saldırı sonucu üç sivilin can vermesi ile ilgili yaptığı açıklamayı deÄŸerlendirdi. 

Rus uzman Hlebnikov, "Türk ve Suriye ordusu arasında geniÅŸ çaplı bir savaşın çıkacağını sanmıyorum. Çünkü bu Moskova'yı zor durumda bıkarır. Moskova da Ankara'nın Suriye konusundaki partneri" dedi.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON...

Rus uzman, bunun yanında Fırat'ın doÄŸusunda gerginliÄŸin artabileceÄŸine de dikkat çekerek, "Böyle bir risk var. Türkiye, orada Suriyeli Kürtlere yönelik askeri operasyon baÅŸlatmak istiyor. Türkiye bu konuda henüz ABD ile bir anlaÅŸma saÄŸlayamadı. Ama görüşmeler devam ediyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER