Özel Haber

Rus uzman Nadein-Rayevski: Davuoğlu'nun Erdoğan ile ilgili açıklamasına itibar etmemek lazım

Rusya Bilimler Akademisinden uzman Nadein-Rayevski, Davuoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili “vesayet altında” şeklindeki açıklamasına itibar etmemek gerektiğine dikkat çekti

Rus uzman Nadein-Rayevski: Davuoğlu'nun Erdoğan ile ilgili açıklamasına itibar etmemek lazım
23-01-2021 19:11

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Bilimler Akademisi'ne bağlı Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Ekonomisi Ulusal Araştırma Enstitüsü uzmanı Viktor Nadein-Rayevski, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Erdoğan, şu an vesayet altında. 28 Şubat artıklarının vesayeti altında. Uyarıyorum, yakında Sayın Erdoğan da tasfiye edilecek" şeklindeki iddiaları için “Bu sözlere itibar etmem, güvenmem" dedi.

Rus Rosbalt haber ajansına konuşan Rus uzman Nadein-Rayevski, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili söz konusu iddialarını şöyle yorumladı: "Profesör Davutoğlu'nun sözlerine itibar etmem, güvenmem. Elbette büyük bir teorisyen ama üniversite hocası olduğu için hem Dışişleri Bakanı iken hem de Türkiye Başbakanı olduğunda da öyle kaldı. Erdoğan ile görüş ayrılıkları çok ciddiydi. Bir zamanlar Türkiye cumhurbaşkanının yasama, yürütme ve yargı gibi tüm yetkileri eline almaya karar vermesinden hoşlanmadı."

Bu tutumlarından dolayı Davutoğlu'nun Başbakan görevinden alındığını iddia eden Rus uzman, Gelecek Partisi'nin kurulduğuna işaret ederek, "AKP'nin yerini alacak bir şeyler yaratmak için hali hazırda birçok girişimde bulunuldu, ancak buna dahil olan politikacılar ciddi bir destek görmedi. Erdoğan, parti yandaşlarının çoğundan kurtuldu. Bu arada AKP'nin nüfuzu Erdoğan'a dayanıyor. Tüm anketlerde Erdoğan'ın notu AKP'den daha yüksek" diye konuştu. 

Rus uzman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi karizmatik bir lider olduğunu da vurguladı. 

Bu arada, Davutoğlu'nun söz konusu açıklamaları, Rus basınında geniş şekilde yer aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER