Özel Haber

Rus uzman Markov: Putin, "Türkiye düşmanımız!" diyenlerin ağzına tokadı yapıştırdı!

Rusya, Duma eski Milletvekili ve ünlü siyasi uzman Markov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, "Türkiye düşmanımız!" diyenlerin ağzına tokadı nasıl yapıştırdığına dikkat çekti

Rus uzman Markov: Putin, "Türkiye düşmanımız!" diyenlerin ağzına tokadı yapıştırdı!
26-10-2020 08:22

MOSKOVA - ÖZEL

Rus parlamentosu alt kanadı Duma eski milletvekili ve siyasi uzman Sergey Markov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ve Azerbaycan ile ilgili açıklamalarını yüksek ölçekte değerlendirerek, "Putin, ‘Türkiye düşmanımız!’ diyenlerin ağzına tokadı yapıştırdı" dedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sergey Markov, Türk-Rus ilişkilerinin önemine dikkat çekti. 

Markov, "Karabağ savaşıyla ilgili Rusya medyasında geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye karşı bir kampanya başlatılmıştı. Sözde, ‘Türkiye'nin Rusya düşmanı olduğu’ iddia ediliyordu. Putin, bunu diyenlerin ağzına tokadı yapıştırdı. Türkiye ile Rusya arasında, Kafkasya'daki durum da dahil olmak üzere bazı konularda anlaşmazlıklar olsa da birçok önemli projede Türkiye'nin düşman değil, Rusya'nın dostu olduğunu kaydetti" dedi.

"ERDOĞAN, SÖZÜNÜN ERİ…"

Ünlü Rus uzman Markov, sözlerine şöyle devam etti:

"Putin, Avrupalı liderlerin aksine sözünü tutan, sözünün eri olan Erdoğan'la çalışmaktan çok rahat ve hoşnut olduğunu açıkça söyledi. Diğer taraftan aslında Putin, Rus devlet medyasına Türk karşıtı histerinin durdurulması için bir tavsiyede de bulundu."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER