Özel Haber

Rus uzman Markov: Erdoğan korkmuyor, o yüzden ona saygımız büyük!

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanlarından Markov, dikGAZETE'ye yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer dünya liderleri gibi korkak olmadığını, o yüzden Putin ve Rus halkının Erdoğan’a saygısının büyük olduğunu söyledi

Rus uzman Markov: Erdoğan korkmuyor, o yüzden ona saygımız büyük!
20-03-2021 07:20

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanlarından Sergey Markov, dikGAZETE'ye yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i desteklemesini yüksek ölçekte değerlendirerek, "Erdoğan korkmuyor, o yüzden ona saygımız büyük!" dedi. 

dikGAZETE'ye konuşan Rusya Araştırmalar Enstitüsü Başkanı ve eski milletvekili Markov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e yönelik "katil" sözü için, "Böyle bir ifade kullanması kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir. Sayın Putin çok akıllıca, çok şık bir cevap vermiştir" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. 

BİDEN’İN LAFINA KARŞI ERDOĞAN DIŞINDA DÜNYADAN HERHANGİ BİR YORUM YOK!

Ünlü Rus uzman Markov, "Erdoğan'ın söz konusu açıklamaları önemli destek ve yüksek ölçekte değerlendiriyoruz. Ve Erdoğan bu açıklamalarıyla çok haklı. Aslında hemen hemen tüm dünya liderleri aynı şeyi düşünüyor. Ama herhangi bir yorum yok. Sayın Erdoğan'ın dışında" dedi.

Dünya liderlerinin, iki nükleer süper gücün liderleri olan Putin ile Biden arasındaki bu atışmayı çok yakından izlediğine dikkat çeken Rus uzman Markov, "Dünya liderleri Erdoğan gibi düşünüyor. Ama hemen hemen herkes bunu doğrudan söylemekten korkuyor. Erdoğan ise korkmuyor. Putin de bu yüzden ona saygı duyuyor. Putin'in müttefiki Erdoğan'a biz çok saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER