Özel Haber

Rus turizm portalı: Uluslararası hava trafiği ile ilgili listede Türkiye de var, fakat…

Rusya’nın uluslararası destinasyonlar ile ilgili iddialarda bulunan Rus turizm portalı, Uluslararası hava trafiği ile ilgili listede Türkiye de olduğunu ancak uçuş tarihlerinin kesinleşmediğini kaydetti

Rus turizm portalı: Uluslararası hava trafiği ile ilgili listede Türkiye de var, fakat…
11-06-2020 06:45

MOSKOVA - ÖZEL

Turizm alanında haberler yapan TourDom.ru haber portalı, Rusya'nın uluslararası destinasyonlar için yeni planlarıyla ilgili iddialarda bulundu.

Rus haber sitesinin Rusya'nın sivil havacılık sektöründeki bir kaynağına göre, Türkiye de söz konusu listede, fakat genel olarak Rusya'da uluslararası hava trafiği 15 Temmuz'dan ziyade 1 Ağustos tarihinde açılabilir.

TourDom.ru'nun haber kaynağına göre, 6 Haziran'da Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndaki bir online görüşmede, ilk etapta yurt dışına uçmayı planladığı şehirlerin listesi Başbakam Mihail Mişustin'in katılımıyla masaya yatırıldı.

Burada, Vladivostok, Yekaterinburg, Irkutsk, Kazan, Novosibirsk, Perm, Jukovskiy, Rostov-on-Don, Samara, Simferopol, Krasnodar, Krasnoyarsk, Vnukovo, Domodedovo, Şeremetyevo, Murmansk, Minvody, Surgut, Tyumen, Ufa, Habarovsk, Çelyabinsk, Çerepovets, Yujno-Sahalinsk, Mahachkala ve Grozni, Belgorod, Pulkovo havaalanları yer aldı.

TourDom.ru kaynağı, daha önce basında yer alan bilgileri de doğruladı; uçuşlar için öncelik, epidemiyolojik durumun normale döndüğü ülkeler olacak. Bunlar Avrupa Birliği, Güneydoğu Asya ve Küba ve Dominik Cumhuriyeti olmakta.

İsmini açıklamayan yetkiliye göre, listede Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi de var.

Yetkilinin sözlerine göre, Ulaştırma Bakanlığı'nın hükümetten 15 Temmuz'dan itibaren uluslararası uçuşlara devam etmesini istemesine rağmen iyimser bir versiyon bağlamında gerçekçi bir tarih 1 Ağustos olabilir.

Fakat, habere göre bazı yetkililer, sınırların hızlı bir şekilde açılmasına karşı çıkmakta, dolayısıyla bu 1 Ağustos tarihi de ertelenebilir. Haber kaynağına göre, yabancı ülkelerle turizm işbirliğinin yavaşlatılması yönündeki görüşü Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova da ideolojik olarak destekleyebilir.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER