Özel Haber

Rus siyasi uzman Avatkov: Türkiye gibi egemen devletlerle birlikte yaşamamız lazım

Rusya’nın önde gelen Türkologlarından ve Dışişleri görevlisi siyasi uzman Avatkov, Türkiye’nin bağımsız duruşuna dikkat çekti ve “Türkiye gibi egemen devletlerle birlikte yaşamamız lazım” dedi

Rus siyasi uzman Avatkov: Türkiye gibi egemen devletlerle birlikte yaşamamız lazım
02-04-2022 04:34

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın önde gelen Türkologlarından ve Dışişleri Akademisi görevlisi Doç. Dr. Vladimir Avatkov, Türkiye'nin Batı tarafından Moskova'ya yönelik yeni yaptırımlara katılmadığına işaret ederek, "Türkiye ile ilişkilerimiz önemli" dedi.

Devlet Rossiya-1 televizyon kanalına konuşan Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü kıdemli araştırma görevlisi ve Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi olan Avatkov, Ankara'nın söz konusu tutumunu yüksek değerlendirdi.

Rus Türkolog, "Evet Türkiye ile bazen görüşlerimiz farklı olabilir. Ama şunu unutmamız lazım: Bugün artık Türkiye gibi egemen devletlerle birlikte yaşamamız gerekiyor" dedi. 

TÜRKİYE BİZİ İNKAR ETMİYOR!..

Türkiye'nin adımlarını takdir ettiklerini belirten Avatkov, "Türkiye'nin tutumunu yüksek ölçekte değerlendiriyoruz. Çünkü Ankara, Moskova'ya yönelik yeni yaptırımlara katılmadı. Ve bizim Türkiye ile diyalog içinde olmamız lazım. Çünkü Türkiye, Batı gibi bizi inkar etmiyor. Evet Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok zor bir ortak. Ama biz yeni döneme giriyoruz. Dolayısıyla bu süreç kolay olmayacak. Bu koşullar altında çalışmamız ve bunu öğrenmemiz lazım." diye Türkiye ile ilişkilerin önemini vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER